31 december 2018

NYÅRSAFTON2018



Vaknat upp efter en långsovning som hette duga. Två nätter på bästa jobbet, har jag sagt att jag stormtrivs?
Var ett bra val när jag tidigt i somras mailade cheferna och bad om en omplacering just till detta ställe.
Känner mig omtyckt, har världens bästa kollegor och boende, vi skrattar!?, jobbar bra ihop och framförallt jag har kollegor som bara är bäst, otroligt proffsiga och kan sitt jobb.
Saknar förstås tre av mina nattkompisar på gamla stället Johanna, Matilda och Siv. Och sen förstås all dagpersonal på mina två avdelningar. Skönt att vi ändå träffas och umgås lite sporadiskt privat så man inte tappar kontakten helt.

Nu är jag långledig en vecka, känns mycket bra. Återhämtning, barn, barnbarn och Magnus Uggla är det jag främst kommer ägna denna ledighet åt.

Nyårsafton idag, inget vi brukar fira speciellt. Katten är redan skräckslagen och håller sig gömd någonstans.
Började illa i morse när jag åt frukost i schäslongen. Gustav låg högst upp i sitt 185 cm höga klösträd när det plötsligt rasar samman och Gustav bokstavligen ramlar ner från toppen av trädet. Han blev livrädd stackarn och jag med. Nu går han omvägar och vågar inte titta ens på sitt tidigare favoritträd.
Visade sig senare att den översta delen helt enkelt hade krakelerat i fästet och gett vika. Pappa Rudolf ska laga det om det går eller så blir det ett nytt till honom, han älskar sitt höga klösträd.

Min egna lilla stjärnkock står i köket sedan någon timme tillbaka. Jag ser en hummer, en grön chili, schalottenlök, en potatisgratäng i ugnen, en baguette och lite annat. Jag har det ganska bra faktiskt, blev serverad ett glas av favoritvinet också och jag har fått två buketter med frasiga tulpaner av honom jag firar 40 år med nästa sommar. Han vet vad jag gillar!

Alldeles nyss kom tre av mina älsklingar för att leverera kvällens dessert och två Bingolotter till oss.
Mmm, det blir en lugn TV-kväll med Bingolotto där Sveriges klart bästa manliga artist och min favoritkille Ola Salo medverkar. Desserten ser spännande ut, saltkolapannacotta med chokladmousse och citrus, whaoooo!


GOTT NYTT ÅR!








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar