14 januari 2017

BraLördag


Denna lediga lördag började med sovmorgon ända till 8.35.  Efter snabb frulle och uppryckning åkte vi till Jakobsberg för att köpa denna elkontakt jag tjatat om tidigare. Var på Ljusexperten och där fanns den, dessutom var personalen så otroligt trevliga så jag kunde lätt köpt hela butiken. Dom hade så fina lampor, många till kampanjpris. Blir nog en returresa inom kort.
Rolf bjussade på lunch i dag på den andra korvmojjen vi har i detta samhälle. Just den här hade helt otroligt nog blivit utsedd till Bros bästa restaurang..restaurang? Ursäkta? Visserligen i en omröstning på Facebook, men herregud Jag såg varken vinlistor, menyer eller serveringspersonal. Däremot hade dom en Dip-lista bredvid  kassaapparaten. Men det tycker jag inte räknas eller?
Vi beställde varsin kokt med bröd som slank ner tämligen snabbt, var inte ens fisljummen.


Rudolf har monterat vårat nya digitala lås, Yale Doorman. Varför måste allt sånt här ske på vintern i minusgrader. När vi bytte ytterdörr för flera år sedan var det 10 minus, idag var det 5 minus och hela huset blev utkylt och jag fick blåskatarr...minst. Smart låsanordning annars. Låter som ett flipperspel, det blinkar och spelar en melodi när man lyckas öppna, låsa och lite till.
Sen är det en tant som talar till oss när vi ska lägga in koder och annat. Hon förklarar väldigt pedagogiskt dessutom. Ska stänga av ljudet i morgon när vi läst instruktionerna lite mer noggrannt. Orkar inte höra det där pinglande varje gång man öppnar dörren, dessutom är Gustav livrädd när dörren helt plötsligt låter. Bra pris på K-Rauta just nu om ni vill slå till.


Vi var till mamma där Rudolf fixade med lamporna. Emilie, Stella och Carlos kom också. Var fullt kring köksbordet och mamma sken som en sol när vi fikade.









Stella hjälpte till med disken. Det gillar hon!




Idag har vi en liten nattgäst. Är så himla roligt när hon är hos oss. Var för ovanlighetens skull lite svårare att få henne att somna på kvällen. Hon hade så mycket att prata om. Vi läste flera Totte och Emmaböcker, jag sjöng tills strupen torkade, och rätt var det var så satte hon sig upp och sa att hon ville ha en smörgås med salami på. Då var det bara att gå upp och fixa kvällsmacka, för säkerhets skull bjussade hon morfar på en också. Tur att vi köpte hennes favoritsalami idag.
Efter det så somnade hon efter mycket om och men, men gulligt att hon sa att hon ville ha en macka med salami.


Som alltid blev det några "fulgroupies"



Stella läste även godnattsaga för morfar också.  Nu ska jag strax krypa ner bredvid henne och försöka sova jag med eller det kanske blir en salamimacka för mig också?

I morgon blir en spännande dag. Visning nummer 1 av mammas lägenhet. Är redan några som velat köpa den på direkten men vi har bestämt att köra visning för alla intresserade i alla fall. Mest schysst tycker jag och hoppas på en maffig budgivning.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar