9 januari 2017

EnMånadsHårtJobbGavResultat


Så var julhelgen slut, jullovet för alla barn slut, granen tog också slut, jag är slut, jobbhelgen är slut, julskinkan är slut och flyttbestyren är också slut.
Känns med andra ord ganska okej just nu. Granen var väldigt fin tills jag skulle ut med eländet. Inte ett barr fanns kvar på den, allt blev kvar på golvet inne. Har väl aldrig dammsugit så mycket som dessa dagar, barr överallt. Fy fasen vad jag inte vill ha en riktig gran nästa jul. Ge mig en plastgran tack! Något som är helt uteslutet i detta hus tydligen.

Har varit helt frånvarande från bloggen under några dagar som ni märkt. Jag har jobbat, sovit, ätit, jobbat, sovit och jobbat mera. Sovit alldeles för lite dessutom. Dessemellan har jag varit och plockat grejer hos mamma och sen även försökt träffa Stella och Carlos.


Emilie, Jogge och Stella hälsade på gammelmormor. Stella trivdes och tittade i mormors alla fotoalbum, drack festis, åt kakor och lekte med leksaker som jag hade när jag var liten.


Fick den finaste present man kan önska sig. En egenhändigt pysslad spindel utav Stella.
 Jag blev jätteglad! Bra syn har den också, fyra ögon!


Mammas gamla matservis la jag beslag på. Hon ville inte ha den själv. Synd att den en gång blivit delad på så det finns bara 6 tallrikar av vardera. Kanske borde ta kontakt med mina två enda kusiner som jag inte sett på 40 år och fråga om någon av dom har kvar halva servisen. Vem vet dom kanske inte ens vill ha den.


Vi köpte en snowracer till Stella. Morfar fick hjälp att skruva ihop den av arbetsledaren Stella


                                                 Mitt lilla lyckopiller och jag tar "fulselfies"!


Vi blev bjudna på trerätters hejdåmiddag hemma hos Emilie. Vi skulle "tvärtemotfira" att Erika skulle flytta till Åland för att börja läsa nyheterna på Ålandsradion. Var grymt gott allting som alltid. Julklappsbrännare gjorde Creme Bruleen superknäckig och försvinnande god.


Har blivit några korvkioskluncher när vi jobbat hårt med flytten. Gillade den här informationen. Kanske vårdcentralen kan läggas ner?




















I mammas gamla lägenhet finns det ett pentry och där förvarade hon bl. a blomkrukor. Inte en eller fem blomkrukor utan en halv miljon blomkrukor och annat tjafs. Jag kan inte med ord beskriva känslan när jag tagit mig igen detta skåp....puh!


Sista lasset! Exakt på dagen en månad från hon skrevs ut från sjukhuset. Här går det undan och det känns så skönt att jag i morgon lämnar nycklarna till mäklaren så flyttstädet kan komma in och göra sitt.

Det har varit en intensiv och otoligt jobbig månad. Självklart mitt eget fel eftersom jag har bråkat och kämpat mig till ett bättre boende för mamma. Trodde väl aldrig det skulle gå så fort för kommunen att ändra sig. Då får jag ta konsekvenserna också och det fanns inget annat alternativ än att köra på. Viktigast att mamma fått det bra, att hon trivs och att hon mår lite bättre både fysiskt och psykiskt.






1 kommentar:

  1. Herre gud... hälsa och gratta Erika, sååå roligt! Drar av ett sms till henne nu!

    SvaraRadera