11 januari 2017

GladOnsdag




 Godmorgon Vänner! Tack så hemskt mycket för alla grattis och hurrarop nu när jag snart ska bli mormor igen.
Blir en spännande vår och en lång väntan, men oj vad kul det kommer bli.

I går hämtade jag Stella från förskolan. Jag kikade in genom fönstret och såg henne sitta själv på en madrass medans alla andra barnen lekte runt omkring. Men Stella satt bekvämt tillbakalutad mot väggen, med en docka i knät och med en bok som hon satt och läste för dockan. Så himla gullig! Hon leker mycket med dockor just nu. Bäddar, matar, stoppar om, byter blöja, läser m.m. En riktigt liten dockmamma. Hon kommer säkert vara en stor "hjälp" med lillasyster i sommar.


När vi gick till bilen för att åka hem så var det en riktig ärthjärna som parkerat lite väl tajt bredvid min bil. Vi fick stå i en kvart och vänta, men ingen kom. Till slut ledsnade jag och bad en mamma som kom ut med sina två barn om hjälp. Stella fick stå med dom medans jag backade ut och flyttade bilen så jag kunde få in henne i bilstolen i baksätet. Men hur tänker folk som parkerar egentligen? 

 

Väl hemma så åt vi jordgubbar och hallon, lekte med Carlos, baristan Stella fixade kaffe åt mig, vi läste och lekte. Sen lånade hon min telefon och tog lite bilder på bl.a Herr Pigg. Vi har så roligt när vi är tillsammans och hon pratarpratarpratar i ett...så duktig.

 

 Letade fram en oanvänd hemvirkad (stickad?) pläd hos mamma. Tycker hon ska ha ett överkast på sängen och det här passade bra. Fatta att hon suttit och virkat varenda liten ruta och sedan sytt ihop det. Räknade till att det var sirkalisa 600 små omsorgsfullt tillverkade små rutor. Vilket jobb!  

Vad händer idag då i mitt innehållsrika liv? 
Ska först och främst förflytta tvätten från tvättmaskinen till torktumlaren. Sen blir det en tur till Bålsta för lite handling av hjälpmedel och nya halksockor på Hjälpsambutiken. Allt till mamma förstås även fast jag nog också skulle behöva halksockor.
Men innan jag åker till Bålsta så ska jag till Minneslunden och tända ett ljus för Lisa som har födelsedag idag.

Klockan 12.30 blir det efterlängtad sushilunch med Catta. Som vi har försökt fått till denna lunch, men alltid kommer det något emellan.
Mätt och belåten rullar jag vidare till Willys för lite mera nödvändig handling och sen så avslutar jag eftermiddagen med att hälsa på mamma en stund.

Förhoppningsvis hinner jag med lite vila innan jag åker till jobbet för två nätters jobb denna vecka.



1 kommentar:

  1. Jag säger ;)
    Hur går det för lilla mamma? Har tänkt så mycket på er!

    SvaraRadera