1 januari 2017

FörstaDagen2017

 Nyårsnatten på jobbet var bland det rörigaste jag varit med om. Herrejävlar vad jag fick jobba, tror jag gick minst en mil och det var ett himla larmande på mina boende och även på dom andra tre avdelningarna var det samma aktivitet. Vid tolvslaget vaknade flertalet av mina gamlingar av alla raketer och fyrverkerier. Sen var det cirkus och svårt att få dom komma till ro och somna om igen.
Var så trött i morse när jag åkte hem så jag var livrädd att somna bakom ratten, men som tur var höll jag mig vaken med hög musik, 17 grader i bilen och ett fönster på glänt.


Gustav i går innan allt skjutande och smällande drog i gång.  Han tog skydd redan vid 20.00 under soffan sen kom han inte fram förrän efter 01.00 sa Rudolf. Min stackars lilla kisse!


Inga synliga spöken i natt på jobbet men väl en del hasande steg.


Utsikt från balkongen på plan 2 där jag var i högst två minuter för att skåla och önska Gott Nytt År till mina kollegor. Men det var bara att omedelbums bege sig ner igen när hälften av gänget larmade samtidigt.
Vi får ju inte heller lämna våra avdelningar mer än att hjälpa till på avdelningen på samma plan. Men en snabb skål i raketfart med alkoholfri cider i glaset hann jag i alla fall nästan med.


Nytt år, nya möjligheter och händelser. Hoppas det blir ett bra år, vet i alla fall två väldigt roliga händelser jag kommer få vara med om. Hoppas på flera såklart.


Vi hittade varsin landgång i kylen till nattpersonalen som vår husmor gjort. Det var snällt, uppskattat och mättsamt.

 

 När jag kom hem rasade jag i säng på en gång. Sov som en stock till klockan 14.00. Har hunnit med att hälsa på mamma, vi fikade och pratade. Hon är fortfarande (tack gode gud) otippat nöjd och glad. Tycker väl bara att det är lite rörigt kring hennes besök av personalen. Jag skyller på att hon flyttat in i mellandagarna då det mesta inte är som det ska vara. Mycket vikarier och sen har vi inte haft något typ vårdplaneringsmöte heller så då är det svårt för personalen att veta hur stort mammas vårdbehov är och vad hon behöver hjälp med. Är alldeles säker på att det kommer bli bättre och mer injobbat inom kort. Personalen kommer lära känna mamma och vice versa. Kommer bli så bra!

Carlos kom och ville vara med oss här i kväll. Hans familj skulle på middag och ville inte att lillfisen skulle behöva vara ensam och ledsen hemma. Vi hade det så mysigt, gick bl.a en promenad som gick i en farlig fart. Han var så duktig!


Idag är det min lilla pappas födelsedag. Han skulle fyllt 88 år och det känns sorgligt att han inte finns längre. Förstår ni hur mycket han skulle älskat Stella, Carlos och Gustav? Han älskade djur och barn.
Arild Gustaf Sölve, vackra men lite ovanliga namn i alla fall alla utom det i mitten. Hade någon av våra barn varit en pojke så hade dom garanterat fått något av namnen. Kanske inte som tilltalsnamn,  Sölve Pettersson? Arild Pettersson? Nja, inte helt hundra va?

Nu ska jag sova, har en del uppdrag i morgon bl. a besök hos mäklaren och banken och sen är det jobb igen på natten. Hästvecka denna vecka vilket betyder måndag, tisdag, fredag, lördag och söndagnatt. Orka!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar