4 januari 2017

SnartSåÄrDetTomtKanske?

Hej på er i vintervädret!

Idag kom mammas lägenhet ut på Hemnet, gå in och kolla vad fint Emilie och jag har homestylat. Gröna äpplen, basilikakrukan, tulpanbuketterna och mina två fredskallor kommer göra susen på budgivningen...haha!

Owe och jag packade vad vi trodde var det sista i dag på eftermiddagen när jag sovit klart. Men p.g.a vädret så var det omöjligt att köra mer än dom flyttlådor som fick plats i min bil. Hans flak på pickupen var överfullt med snö. Tänk att det är andra gången vi flyttar mamma på vintern. Förra gången när hon flyttade till Norrgårdsvägen från radhuset var i januari -06 och det var tammetusan snöstorm och 10 minus då med. Aldrig mer en flytt vintertid! Fast den här flytten är en baggis jämfört med flytten från radhuset. Herrejävlar vad vi slet. Två våningar, en proppfull källare med pappas verkstad med massor med verktyg m.m OCH ett proppfullt garage. Vi blev bästisar med personalen på sopstationen, körde väl hur många lass som helst minns jag. När mamma var installerad och klar på Norrgårdsvägen åkte Rudolf och jag till Kanarieöarna en vecka och vilade upp oss. Låg i varsin solstol i en vecka och gjorde absolut ingenting mer än att slappa, äta och dricka gott. Det behövdes kan jag lova.

Idag har vi i alla fall försökt sorterat det som är kvar. En Ewa-hög, en Owe-hög en Läkarmissionen-hög och en slänga-hög. Få se om jag tar mig en tur i morgonförmiddag för lite mer plock.
Vill hinna i väg och köpa en snowracer till Stella också, nu när det finns snö. Tror hon kommer gilla en sådan och man vet aldrig hur länge snön ligger kvar. För mig får den gärna försvinna på direkten.

Owe och jag hade i alla fall kul idag när vi satt där på golvet och sorterade. Hittade massor skoj.
Bl.a Owes fina träslöjdsalster från lågstadiet, en del gamla fina leksaker från när vi var små, mina gamla Barbie från 60-talet, 27 st timers (pappa hade pippi på timrar/timers? osäker på pluralformen, varenda lampjävel skulle man tydligen inte släcka manuellt), 37 st skarvsladdar,
5 st dammvippor, 18 lådor glödlampor och andra bra-att-ha-grejor. Puh!

Sen helt plötsligt så blev det mörkt ute och vi kunde inte fortsätta eftersom vi tagit bort lamporna i nästan alla rum, orutinerat kan hända. Då åkte vi till mamma med dom lådorna vi hade och plockade upp samtidigt som vi fikade och pratade. Det är så kul att se henne numera, hon är glad, positiv och säger att hon trivs. Men också väldigt orolig för att vi "jobbar ihjäl" oss. Hon har en poäng  där faktiskt, men snart är det klart och vi får vila!





 Juniorhockey i natt, måste se semifinalen, dom tuffar ju på som tåget i det här VM-slutspelet.
Duktiga killar, heja Sverige!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar