10 januari 2018

I´MBackGlädjetjutViktväktarna


 Godmorgon mina vänner, ovänner och alla andra. Dagen började på bästa tänkbara sätt. Jag fick nämligen finfrämmat av den här lilla skönheten till höger i bild om nu någon skulle vara tveksam på vem utav oss som är skönheten.
Alessia som för övrigt i går blev 7 vackra månader. Pappan skulle på ett uppdrag med storebror och då passade jag mer än gärna lillstrumpan.

Vi hann med mycket på den knappa timmen vi hade tillsammans. Nu kryps det för fullt, hon ställer sig upp och ska undersöka allt. 
Den gamla vedkorgen var spännande och såg ut att vara ganska god också. Vi delade på en banan och sen skrämde hon Gustav med att ge av ett jätteglädjetjut så han blev skraj och stack ut i kylan. Han är inte direkt lika exalterad av dessa små flickor som jag är. Han håller sig mest undan, kanske lika bra det.
Alessia är som sin syster en oerhört glad tjej som bara ler, skrattar och skiner som solen själv. Och låter! Hon har många roliga ljud för sig och upptäcker rösten mer och mer. Tröttljudet har jag i alla fall lärt mig nu, det låter nämligen som en ringsignal till en gammal telefon. Då är det ett säkert tecken att det är läggdags när den telefonen går igång.


Efter att har kört Viktväktarna med framgång hamnade jag i en svacka i och med Italienresan i oktober. Gick upp några kilon efter otröstligt gofflande av italienska charkuterier, ostar och vin. 
Hade svårt att hitta motivationen tills för drygt en vecka sedan då jag skärpte till mig igen. Jag vet att jag kan, jag vet att det fungerar, jag vet att jag får äta allt, jag vet att det är plättlätt.
Var bara dum i huvudet ett tag där och lät det spåra ut.

Viktväktarna har nu ett nytt program, det heter Flex och är om möjligt ÄNNU enklare att följa.
Allt är tillåtet och viss mat är, hör på det här.....s.k Nollpointsmat...alltså GRATIS!  Jag kan äta kycklingfilé, ALL fisk OCH skaldjur, ägg, ALLA grönsaker (inte avocado) och ALLA frukter, lättyoghurt/fil, quorn, kalkon och sen säkert lite till.

Fatta hur smart och enkelt. I alla fall för mig som älskar kyckling, skaldjur, tonfisk, fisk, lättfil och ägg.
Måltiderna mina blir billiga och jag kan därför på helgerna "unna" mig eller "ha råd" med lite extra gott på bordet.



Dessutom så får man spara högst 4 SP varje dag till sin veckobonus vilket jag i förra veckan gjorde mer eller mindre ofrivilligt. Jag fick inte i mig alla mina SP på dagarna när jag åt denna gratismat. Hade 66 SP till lördagskvällen och det räckte gott och väl till två lördagsplankor med favorittugget och lite gott italiensk i glaset.
Jag behöver alltså inte avstå från något utan äta som vanligt...kan det bli bättre? Älskar Viktväktarna!


I går gjorde jag Thai fried rice och det enda som räknades i denna jättestekpanna var 1 tsk olivolja och riset. Resten var gratis. Åt en tredjedel för bara 5 SP och var mätt till i morse.  Kan säga att det smakade galet gott och jag var ganska skeptisk när Rudolf lassade upp på tallriken. Han gillar varken ris, böngroddar, thaimat eller annan för honom konstig mat. All mat där inte kokt potatis ingår är konstig enligt honom.
Han åt upp rubbet av det som fanns kvar i stekpannan och sa dessutom att det var supergott och ja, man är inte sämre än man kan ändra sig.
Vägningsdag i går och efter första veckan på denna omstart hade jag tappat 2 kg, tackar!

Jobb i natt. Jag ska nu försöka mig på att jobba full tid. Så mina kära arbetskamrater, nu är jag tillbaka. Jippie vad glada ni blir! (moahahahahahaha!)

Det var jag själv som ville prova att jobba mina 71 % och min braiga läkare höll med. Men går det inte så blir det halvtid igen.
Är lite bättre, det går åt rätt håll, akupunkturen verkar funka och jag vill tillbaka.
Såklart har jag ont men det kommer jag alltid att ha, nu ska jag lära mig hantera smärtan. Hur nu det ska gå till.

 Tackochgodnatt!
 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar