14 januari 2018

VärldensBästaDygn


 Den här lilla tjejen har verkligen flyttat in i mitt hjärta. Hon är bara så fantastisk! I går så ville hon sova över hos oss och såklart fick hon det. Finns inget bättre än när Stella är hos oss, vi har så roligt! Fullt upp!
Erika var också på besök så Stella hade alla sina fans samlade.  Vi fixade fruktsallad till hamburgermiddagens efterrätt. Jag vet att jag tjatar men hon är för jäkla duktig i köket, hackar, skär och grejar som värsta mästerkocken. Kul och hoppas intresset håller i sig. När vi handlade på Willys innan vi åkte hem så frågade jag vad hon ville ha till frukost. Och som den treåriga gourmand hon är så rabblade hon: Prosciuttio, salami, granatäpple och oliver. Haha, 3 år och redan finsmakare! Klart vi handlade rubbet plus lite till såsom chips och festis. Är det lördag så är det. Fast chipsen somnade hon ifrån stackarn.

Stella var trött redan vid 18-tiden, fick försöka roa henne så hon inte skulle somna i soffan. När klockan var strax före 20.00 så bad flickebarnet om att få sova, gulle!
En saga, Nicke Nyfiken sen somnade hon fort. Hon höll mig i handen och sa att hon älskade mig...herregud man vill ju bara gråta av tacksamhet och kärlek till detta barn.


Vi sov till exakt till en minut över 7.00 då Stella frågade: Mojmoj, hur mycket är klockan, ska vi äta frukost?
En timme senare var hon redo för utflykt. Frukost, påklädd, morgontvätt och mer än redo. Var bara morfar vi väntade på. Han verkade ta en välbehövlig sovmorgon.


Vi åkte till Wenngarn för att hälsa på geten Pinnen och hans vänner. Vi hade morötter med oss som vi gav till getterna. Det tyckte Stella var spännande även fast getterna inte var så särdeles intresserade av dom.


Sen var det dags för fika på världens bästa bageri, ni vet Wenngarns Bageri som jag tjatat om tidigare.
Med bestämda steg och med morfar hårt i handen travade vi dit.


Var mer än fullproppat både i stallet och cafeét. På söndagar har dom en fantastisk frukostbuffé som har blivit jättepopulär. Den är helt magisk och vi ska när tillfälle ges åka och äta frukost där någon gång. Nu fikade vi bara. Eller bara och bara, Stella åt två kanelbullar och ett glas vatten, kanelbullar i världsklass kan jag lova.

 

Efter fikat tittade vi till Pinnen en gång till och blev glada när vi såg att han ätit lite på morötterna vi hade med oss. Sen åkte vi vidare till Humparboda Lantbruk där vi brukar köpa ägg från glada hönor.
Fick oss en rundvandring av Magnus och Stella var i sitt esse av att både få se kossor, får, frusna koblajjor och stora maskiner i garaget.
Magnus sa att vi var välkomna tillbaka i sommar då dom har både lamm och killingar. Vi kommer såklart tillbaka! 

På eftermiddagen lämnades barnet tillbaka till sina föräldrar. Hon var lagom glad åt det men eftersom bästa kompisen skulle komma på besök var det ju mer än lägligt att Stella var på plats.

Jag åkte hem och sov...erkänner att jag var lite trött. Sover väldigt dåligt när Stella är här. Vet inte varför men jag ligger och lyssnar på hennes andetag hela tiden. 
Sov i två timmar och blev väckt av Rudolf som hade middagen redo. Jag hade tydligen snarkat så högt att han fick höja ljudet på tv´n...oj då.

I morgon är det tidig uppstigning, stämplar in som tillfällig nanny hos Alessia och Carlos redan klockan 6.30. Pappa Jogge har två skoldagar i Gävle, mamma Emilie jobbar och Stella är på förskolan.
Kommer bli mysigt att få ta hand om lillfisan i två dagar. Hon är som sin storasyster precis lika fantastisk och alltid glad.

Bäst att sova nu, hur det nu ska gå när jag sovit en lång eftermiddagsnap... wish me luck!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar