1 januari 2018

LördagSöndag


Två timmar timmar in på det nya året och här sitter jag och väntar på JVM-matchen som alldeles strax ska börja.
Vi hade en stillsam nyårsafton här hemma. Vi är alltid hemma eftersom Gustav mår så dåligt av alla fyrverkerier. Vill inte lämna honom ensam.
Han brukar tillbringa mestadelen av dagen och natten långt in under soffan. Så icke idag! Han var med oss hela tiden. Vi satt i uterummet och åt och Gustav var med på bordet och åt han med.



Jag är väldigt glad att det knappt fyrades av några raketer eller fyrverkerier alls på hela kvällen. Har verkligen folk äntligen anammat allt som skrivs om fyrverkerier. Att det är önskvärt att det enbart skjuts runt tolvslaget. Det verkade så i alla fall, var riktigt riktigt tyst och lugnt.
Kissen låg tryggt emellan oss i soffan utan att röra en fena. Men exakt 7 minuter innan tolvslaget drog skiten igång och han försvann in under soffan i knappt en halvtimme. För det var precis så länge det höll på, och ingen är gladare än jag att det bara var under en kort tid som han behövde ta skydd och vara skräckslagen.


Natten till nyårsafton hade vi en liten rar nattgäst. Och som alltid hade vi det jättekul. Vi har mycket att göra när hon är här. Vi lekte, handlade på Willys, gjorde pizza och hade lördagsmys. 
När jag tog ut den varma pizzan ur ugnen så utbrast hon: "Nämen, den ser ju alldeles underbar ut" för säkerhets skull så förstärkte hon meningen med att slå ut med armarna i en fin gest.
Vi hade köpt en liten påse cheeseballs som jag hällde upp i en skål till henne medans vi tittade på TV, Stella hade önskemål om att titta på "banankanalen" (barnkanalen) och satt och mumsade ostbollar  och sa: "Asså, mojmoj dom här är asgoda!"


På Willys köpte vi Bingolotter och Stella var överlycklig att det var morfar på framsidan....haha!
Nattningen gick geschwint, tänk att hon inte säger ett dugg om napparna som hon lämnade till Tomten. Duktiga tjejen!

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar