21 juli 2019

MittINatta



Märkte precis att det var en vecka sen jag gav ifrån mig ett livstecken här i bloggen. Har varit lite sänkt ett tag och med noll inspiration till något. Sen kom en dubbelsidig öroninflammation och feber som ett brev på posten. Antibiotika i fem dagar och jag har nu ätit dom illaluktande/smakande tabletterna i tre dagar och känner mig något lite bättre.
Detta är min femte öroninflammation sen jag började på P för 8 månader sedan. Eksemet sätter sig alltså även i hörselgångarna och utvecklar sig därefter till öroninflammation. Har fruktansvärt ont och hör ingenting heller. Ni kan ju ana dom givande konversationerna här hemma.....va? vasaru? jag hör inte? i tid och otid.

Gustav är också sjuk och det oroar oss. Han har hostat och kräkts ett bra tag nu så i onsdags fick vi en tid till veterinären.
Veterinären gjorde en grundlig undersökning. Lyssnade på hjärta och lungor, tog tempen, blodprover, röntgades och diagnosen är fortfarande oklar. Han har ett blåsljud på hjärtat och vävnaden i lungorna var väldigt tät. Blåsljudet är väl det som oroar veterinären och oss mest.
Provsvaren visade ingenting anmärkningsvärt som tur var. Troligtvis en oklar infektion som gör att han hostar och har blåsljud på lilla hjärtat.
Två injektioner fick han också och sen ska även han äta antibiotika fast i hela 14 dagar. Som tur är har jag fått in snitsen att tvångskasta in tabletten i gapet på honom. Återbesök nästa måndag.
Skönt att det finns försäkringar, fattar inte dom som har sina djur oförsäkrade. Dagens besök landade på nästan 3800:- plus seniorproverna tidigare i somras som kostade dryga tusenlappen. Sen tillkommer återbesöket också.

I kväll hade vi en liten spontan pizzamiddag här hemma med Inger och Niclas. Satt ute länge i den sköna sommarvärmen. Rudolf fixade goda chevrepizzor till oss. Blir lite stressad när det redan är slutet av juli, snart är sommaren över! Låt oss få en lång sommar helst ett par månader till.


 Lilla katthjärtat avlyssnas






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar