9 juli 2019

MotStanKatterOchMat



Godmorgon!
Hade svårt att sova i natt. Har hört av andra säkra källor att man kan bli lite hög av cortison. Det är aldrig något jag känt av tidigare förrän i går kväll.  Kan såklart vara en kombination av att jag faktiskt sov nästan ända till 16.00 i går efter nattjobbet. Och sen såklart att Rudolf låg och ångade på med sina sedvanliga snarkningar i 200 db...minst. Hur kan en människa låta så mycket? Obegripligt, själv sover jag tyst som en död...eller hur Anne?
Gustav tramsade för ovanlighetens skull bara en lagom stund innan han bestämde sig för att sova ute.

Vid 04.00 hade jag inte somnat än, ångloket hade tystnat som tur var men då satte fågellivet igång utanför det öppna fönstret i stället. Vilket himla oväsen! Enkelt fixat kan tyckas, bara att stänga fönstret men njaaaaaa, hellre fågelkvitter än syrebrist. Jag sover alltid med fönstret uppe, året runt. Måste ju få friskt luft i lungorna. Ställde alarmet på 10.00 om utifall jag skulle råka somna och sova länge.
Det gjorde jag inte vaknade vid 8.30 och kände mig utvilad konstigt nog. Men som sagt nu har jag 6 härliga lediga veckor framför mig, sova hinner jag och lyssna i kapp årets sommarpratare förhoppningsvis.

Idag ska Erika och jag ut på äventyr. För tittar jag på resebeskrivningen Erika har messat mig så gäller det att hålla tungan rätt i mun, läsa i rätt ordning.
Pendeltåget och vissa tunnelbanelinjer är avstängda som alltid några veckor under sommaren. Ersättningsbussar brukar fungera bra men det tar en stund att ta sig till stan, dubbelt så lång tid.


Vi ska till Java Whiskers och gosa med grupp 2 av katterna som bor där nu i väntan på nya hem.
Bokat tid mellan 15.00-16.00, där blir det nog bara en kaffe hos katterna innan vi travar vidare till Norrlandsgatan för att dinera på Pinchos. Vi valde mellan Eataly och Pinchos men eftersom Eataly har sjunkit lite på min topplista blev det Pinchos. Maten är underbar men servicen! Detta efter att ha hört hur nonchalant och rent av otrevligt serveringspersonalen behandlar sina gäster. På Tripadvisor står inte serveringspersonalen högt i kurs. Och på Pinchos finns det ju ingen serveringspersonal där får man jobba själv.

När jag ska hem i kväll får jag inte glömma att vända resebeskrivningen upp och ner och läsa från slutet....haha! Har ni inte hört något av mig här i morgon så skicka ut skallgångskedjan är ni hyggliga.


I går på eftermiddagen precis när jag slagit upp ögonen kom semesterfirarna på besök. Det första Alessia säger efter att jag fått en bamsekram var. Mossar?! Det här är morfars tjej alla gånger i veckan. Äntligen kommer hjälpen i garaget som han har väntat på. Ni ser ju själva, hon grabbade tag i första bästa skruvmejsel och började mecka.
Hon älskar allt som har hjul och beundrade återigen mossars moppar. Jag har lovat henne en utav mopparna när hon fyller 15 år men jag är lite osäker om intressent för just veteranmoppar är lika stort då.


 I dag fyller hon dessutom 25 vackra månader. Stora tjejen med rosaglittriga Converse och solbrillor...coolt!

Dags att sätta sprutt och inte sitta här och gagga. Tack snälla ni för alla fina kommentarer på Facebook, känns underbart att vara så omtyckt och poppis, men det visste jag ju redan...(ironi!)
Förresten, min besöksräknare fungerar inte här på bloggen. Stod i går på 6 ynka besökare fast i själva verket slog den i topp när jag tittade under statistiken. Funderar på att bli en sådan där influencer eller toppbloggare. Kan Dagny på dryga 100 år kan väl jag?!
Men då måste jag ha reklam och samarbeten och så. Låg och funderade i natt vilka som skulle vilja samarbeta med mig. En nyss fyllda lite klen 59-årig tjej som enbart skriver om barnbarn, katten, hunden, Rudolf, mat och dryck.

Kom på dessa:
Apoteket
Vitae Pro
Synsam
Astma&Allergiförbundet
Hörselskadades Riksförbund
PRO
Seniorkollo

Kommer ni på några fler?









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar