27 juli 2019

MormorsMiniLeklandHarÖppnat



Klockan är 2.00 och fredagen har övergått till lördag.  Har sovit klart redan känns det som men är nog kanske bäst att jag försöker sova ett par timmar till....ska bara göra en det ena, en det andra. Hej Alfons Åberg!
Tänkte få till ett inlägg om dagen som nyss passerat. En dag som kortfattat beskrivs som stekhet, rolig, lekfull, glada barn och pizzarace.

Emilie är solokvist med barn och hund den här helgen så vad passade väl bättre än att dom kom hit och lekte med mig.
Rudolf tog en sväng med båten redan tidigt på förmiddagen men kom hem (lyckligtvis inte drunken) framåt sena eftermiddagen.
Det där med båten ska vi reda ur nu en gång för alla. Jag är som ni säkert redan har fattat inte så väldigt road av att åka denna båt.
För det första för att det är en 60 år gammal träbåt och det finns en del fukt och mögel i den och även en speciell lukt.
Inte något som det visas någon som helst förståelse för. För att det kort och gott, citat: Det finns ingen fukt, punkt.

Det går t.ex inte att förvara båtdynor och andra båtgrejer inne i vårt hus när säsongen är över, jag reagerar direkt.
Och nu när jag är mitt uppe i att sakta vänja av kroppen med allt mögel, fukt och skit ser jag ingen som helst lust i att vistas i den. Mår faktiskt något lite bättre så här 3 veckor efter jag slutade på P.
Och för det andra blir jag oerhört rastlös att vara ombord på skutan, i alla fall om det bara är Rudolf och jag ombord.
Så här brukar våra båtfärder se ut: Vi åker ut en liten bit oftast till någon trevlig vik, kastar i ankaret för att sedan äta upp matsäcken. Sen går Rudolf in i ruffen och sover ett par timmar och där sitter jag i stekheta solen och jag brukar ledsna ganska snabbt eller i alla fall när mobilen har slut på batteriet.
Bada kan jag ju alltid göra men är sedan några år lite halvskraj att bada ensam på djupt vatten. För ensam anser jag att jag är eftersom Rudolf sover ett par meter upp utan hörapparaterna i öronen och kommer alltså inte höra mina eventuella desperata rop på hjälp.
Japp! Sådan är jag en rastlös landkrabba som oroar mig för det mesta och lite till.


Åter till gårdagen, då det var full härlig rulle här hemma. Jag hade iordningställt och förberett lilla poolen, uteleksaker, lekstugan, isvatten och lite andra grejer. Såg ut som ett litet enkelt minilekland och Stella jublade överförtjust att hon "Älskade mormors lekland!"























Äntligen fick vi testa den vattensprutande bläckfisken. Jag köpte den jättebilligt på Gekås i våras och som ni ser gjorde den succé. I alla fall hos Stella, Alessia tyckte den var läskig. Men nu när hon passade på att sova lite kopplade jag på vattenslangen och Stella roade sig länge.


Dagen avslutades med pizzafest vid "Svampen". Emilie gjorde två långpannepizzor som var himla goda. Tack snälla för att du orkade stå i det varma köket och brassa mat till oss.
Denna lite annorlunda uteplats på baksidan av tomten som Rudolf byggde för säkert minst 20-25 år sedan. Egen design (vad annars?) och fler bilder kommer senare när jag piffat klart.
Svampen har varit bortglömd ett par år och blivit mest en avstjälpningsplats för allt möjligt bråte.
Eftersom den är placerad på baksidan av huset, i ständig skugga är det en perfekt plats att sitta på dessa varma sommardagar. Att sedan det översta bordet runt stammen går att snurra på är ju extra spännande.

Men hjälp, nu är klockan redan 3.35, borde väl försöka somna om ett par timmar. Wish me luck!

Godnatt ❤






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar