31 juli 2019

YtterligareEnBraDag



Tjohoo på er!

Vilket väderomslag det blev! Från 30 grader till ynka 13 i går morse. Tur att det är övergående enligt meterologen på tv, i morgon blir det lite varmare igen. Lagom är bäst, själv föredrar jag 23-25 grader. Det är alldeles precis perfekt anser jag.


I går var en rolig fullt-upp-dag. Började med att jag åkte till Anne för att klappa lilla Lotta och ge henne godis ur min ficka, som alltid. Hon vet att mina fickor alltid är preparerade med godis, så även igår.


Hoppade sedan in i nya finbilen...whaooooo! Kändes som man satt i en gocart och särskilt när chauffören gasade på lite. Då trycktes man så där härligt mot ryggstödet typ ungefär som när jag trampar på gasen i min gamla Renault....eller inte. Nästa gång vi byter bil ska jag ha en röd som matchar huset. Gillar färgmatchning!

Ska tillägga att Anne är långt i från någon Rally-Harry utan kör alltid lagenligt och håller hastighetsbegränsningarna som man ska förutom då vid en liten omkörning av en snigel igår.
Sjukt söt bil i alla fall!




















Rolls Royce Rudolfs drömbil


Fint flygplan som man icke fick provsitta.


 En Triple Black till Anne och en Marilyn utan nötkrokant till mig. 

På Mel´s garage i Enköping blev jag förvånad. Trodde det skulle vara ett litet ställe men det var stort, verkade relativt nybyggt och det fanns många fina bilar att titta på.
Fanns annat än bilar att se förstås. Plåtskyltar som jag gillar, lite gamla retromöbler och cafédelen var superfin med bl.a rosa caféstolar i 50-talsstil.
Vi köpte oss varsin glass, modell stor. Är det frukost så är det! Och sen kaffe såklart.

När vi fikat och tjattrat en stund var det dags att bege sig hemåt. Jag hade fler uppdrag att utföra och tiden sprang i väg. Mamma stod näst på tur. En mamma som dagen till ära var lite halvgrinig på det mesta.
Personalen slösar på toalettpapper, diskmedel, våtservetter och lite till.
Små små petitesser som i hennes ensamma och urtråkiga värld blir till något väldigt stort och allvarligt. Vi fikade som vanligt och pratade om gamla människor som hade dött för hundra år sedan.
Sen pratade vi om Arvingarna som vi båda sett på Lotta på Liseberg dagen innan. Mamma hävdar att dom från början för 30 år sedan var fem stycken. Själv har jag ingen aning, vet ni? Har dom inte alltid varit fyra stycken?

Näst på tur var Carlos. Åkte direkt från en ensam mamma till en ensam hund. Här var det inga diskussioner om gamla döingar, dyrt Eldoradotoapapper eller huruvida Arvingarna varit fyra eller fem medlemmar. Nej, hos Carlos blev det pussar, glädje och en portion skonkost innan vi gick till bilen och åkte hem till oss.


Tillbringade eftermiddagen i hammocken, han gillar att gunga.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar