28 juli 2019

VarmtVarmtOchVarmt



Snipp, snapp snut då var helgen slut. En helg med kalasväder på alla sätt och vis. Jag var ytterst nära att gnälla om att det var för varmt i dag men hejdade mig snabbt när jag tänkte på vintern som är här om bara ett par månader. Hujeda mig!
Skrapa stenhård is på bilrutorna, skotta snö, frysa ihjäl, halka, bli blöt om fötterna och allt annat elände som hör vintern till.




















Idag var jag en stund hos Carlos medans han familj var i väg på annat. Det var 31 grader på deras framsida och han lägger sig som den soldyrkare han är mitt i solen. Fast jag tog in honom efter en liten stund, han kunde omöjligt ligga kvar där. Inne var det ganska behagligt, bara man har alla dörrar och fönster stängda så släpper man inte in värmen.




















Igår var Emilie och barnen ute med båten tillsammans med Rudolf. Alessia ville inte sova på hela dagen men somnade till slut sittandes, Hur gullig är hon? Och envis!
Och sen Stella som alltid är redo med sina simglasögon på sig när hon vistas i närheten av vatten, gullfis!


Dagens middag var i enklaste laget så här i värmeböljatider. Men en solklar favorit hos mig och Gustav som synes. Han lät sig väl smaka, grillad kyckling gillar han och jag med för den delen.


Festade till det hela med en flaska rosébubbel. I morgon börjar Rudolf att jobba. Han har bara haft en veckas semester nu men har två till efter den här jobbveckan.
Han var inte direkt munter när han fixade matlådan i kväll. Men en vecka står han väl ut i alla fall.
Jag är ledig tre veckor till innan jag börjar på nya jobbet. Känns bra!

Har lite planerat nästa vecka. I morgon ska Gustav på återbesök till veterinären. Tror han kommer få OK-stämpel i rumpan faktiskt, beroende på hur hans lilla hjärta låter förstås. Är blåsljudet borta?
Annars är han precis som vanligt. Ingen hosta eller kräkningar och antibiotikakuren tog slut i går.
Kom in med en levande mus i går natt också....fräscht! Rudolf jagade ut honom i uterummet med musen (tack och lov fortfarande i munnen) sen fick han slakta den där innan pappa snällt tog reda på överblivna likdelar som kissen ratade. Urk!

På tisdag ska jag och Anne på utflykt till Enköping, det blir skoj och jag längtar.  Vi skulle egentligen  åkt den fredagen då jag fick feber och öroninflammation men det gick ju inte alls.
21 grader ute nu och klockan är snart midnatt. Dags att sova, som tur är har vi behaglig temperatur i sovrummet som inte ligger i solen på hela dagen.

Godnatt mina vänner och alla ni andra!






Just ja! Det är ju för sjutton Prideveckan den här veckan! Hur kunde jag glömma det? Det blir någon eller några vändor till stan förstås.
Får inte missas!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar