22 juli 2019

SkrattIdagMed



Snart var denna helg över och ny vecka på ingång. Semester för mig och Rudolf, en vecka tillsammans innan han måste jobba en för att sedan vara ledig två igen. Lite hattigt men så kan det bli ibland.
Vi har inte bestämt något vi ska göra på semestern i alla fall. Hade ju världens bästa vecka i Toscana i juni. Vill heller inte lämna Gustav några längre perioder, speciellt inte nu när han inte mår bra.
Är skönt att bara vara hemma och Rudolf har så många projekt att pyssla med säger han. Finns alltid något att göra när man har ett stort hus, fem eller är det sex!? veteranmoppar i garaget, en övervåning som är belamrad med arvegods, hemsläpade möbler, flyttkartonger med allt möjligt från forntiden som måste sorteras, rensas och slängas.
Vore kul om den där ytskiktsrenoveringen kom igång innan man hinner flytta härifrån.

Idag hade vi söndagsmiddag här hemma. Känner mig redan lite trött på grillat och önskade något enklare och godare att äta. Klockan 3.00 i natt när jag inte kunde sova kom jag på....tacos!
Det äter vi aldrig här hemma. Rudolf tycker tacos borde ätas i badkaret eftersom det är så kladdigt. Beror helt och hållet på hur mycket man lassar på i tacoskalen eller tortillabröden anser jag. 
Men tacos blev det och det var så gott! Vi har skrattat så mycket idag, Alessia är helt galet rolig. Pratar hela tiden!
Hon kissar numera på pottan (2 år!) och jag var med henne en gång. Jag passade på att kissa jag också och hon var färdig var hon snabb som attan att kolla om det kommit något i toan, sen slängde hon igen toalocket, spolade och klappade ivrigt händerna i glädjerus och utbrast "bra mormor" och vidare en order "tvätta händerna!" Ja, herregud vad rolig hon är!


 Lekstugeskorna står beredda och väntar på små fötter


Alla mina tre barnbarn på samma bild
 ❤❤❤


Här skulle det egentligen bli filmvisning men min gamla dator bråkar och filmsnutten som vi skrattat så mycket åt idag laddas tydligen inte upp.

Det hon säger när hon lyfter på locket till sockerskålen med strösocker i är ladd!
Ladd? Alessia menar salt fast det är socker i skålen. Vi skrattade så vi grät.....jag fattade egentligen inte varför det var så kul tills Jogge berättade. Ladd är tydligen slang för kokain. Samtidigt satt Stella på golvet och lekte doktor med My Little Ponyhästarna och gapade efter en spruta. Ge mig en spruta! Dubbelt så kul!

Dags att sova, i natt somnade jag inte förrän vid 5.00-tiden. Lite tröttare idag hoppas jag.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar