12 juli 2016

BåtVaktUrinITelefonen


Söndagens båtvaktande flöt på utan några större incidenter. Fast jo, egentligen så hände det två mycket irriterande och oplanerade saker.
Kvällen började med att Rudolf tappade mobilen i toaletten (det har han gjort förr) och det vet vi alla att smartphones i kombination med vatten/urin är inget bra. Incident nummer två var att kaffet tog slut efter bara 1,5 timme. Hade en på tok för liten termos med oss. Så frukostmackorna vid 4-tiden intogs tillsammans med kranvatten. Fick väl funka.
I går var maken och köpte en ny telefon vilket gör mig ganska sur. Klart han ska ha en telefon, det är inte det MEN han har en firmatelefon som ringer hundra gånger om dygnet och ALLTID tidigare när dessa har gått sönder eller liknade så får han då såklart en ny. Men nu ska han tydligen stå för dessa själva, jag fattar ingenting! Var väl en jäkligt onödig utgift i semestertider?


Ja, i alla fall så hade vi en tämligen trevlig natt med eller utan telefon men väl bland en djurrik fauna såsom mygg, paddor, spindlar och harar. Vi gick våra rundor varje timme på alla bryggor, räknade bilar på parkeringen och höll koll på inkommande båtar. Jag gick inte så mycket utan höll mig mest på land. Är rädd att jag går för mycket eftersom jag fått mera värk än tidigare (livrädd)



 Här sket det sig direkt med min plan att kolla på EM-finalen. Hatar lappar och speciellt sådana med med mer än ett utropstecken efter meningar. Är vi korkade eller? Bäst att lyda, aj aj kapten!
För övrigt så var hela vaktkuren bombarderad med allehanda jönsiga lappar om hur man skulle sköta sig, hur ficklamporna laddas, hur man städar m.m. Och såklart hade alla inte ett utan många utropstecken och sen lite särskrivet också som grädde på moset.


Försökte mig på lite fina nattbilder, gick sådär


Trodde jag skulle få vara med om en soluppgång av det maffigaste slaget men icke, det var såklart molnigt så det blev inte mycket bättre än så här.


Rudolf höll på att kollapsa av trötthet framåt tvåtiden. För mig gick det bättre trots jag inte jobbat natt på två månader. Klockan 5.00 åkte vi hem, Rudolf stupade i säng medans jag packade in den relativt  nybadade telefonen i en påse med ris. Har hört att man ska göra så och att det brukar fungera bra.
Sov skönt till 10.10 när jag blev väckt av telefonen, min telefon alltså, inte den i rispåsen. Rudolf var på ett skitdåligt humör hela dagen, han är verkligen inget ämne för nattarbete. Han kände sig bakis och tung i huvudet gnällde han om varje kvart. Mmm, grattis då vet du hur jag har det då.


Efter lunch tog jag mig en tur till Anne och Lotta i Bålsta. Vi fikade gott kaffe och Lotta fick godis, som alltid när jag hälsar på. Plockade  en hel burk supergoda bigarråer också som tog slut alldeles för fort. Så himla goda!


 I morgon åker Emilie, Jogge och Stella till Italien. När jag frågar Stella vart hon ska flyga svarar hon "talen" och kör med pekfingret i luften och låter som ett flygplan. Gulligt!
Dom kommer få det så härligt, farmor, farfar, faster Paola och kusinerna som hon avgudar är redan där.
Själv får jag det också mysigt. Carlos och jag kamperar ihop dygnet runt ända tills dom är tillbaka den 22/7. Hoppas han inte blir ledsen bara men jag tror det är skönt för honom att bli ompysslad och vara själv utan sin lillasyster som ibland är lite för på.






  (Efter ett dygn i rispåsen samt lite experthjälp av Jogge så fungerar nu telefonen tydligen)


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar