6 juli 2016

JagIgenHejHopp


Idag har det jobbats på bra här hemma. Ja, inte jag då förstås utan Rudolf har hållit igång hela dagen. Det börjades redan vid 10.00 då han monterade ihop någon maskin som blev jättelång. Tog en evinnerlig tid att få ihop den mackapären. Tror det var någon slags såg. Jag tittade fascinerat på från soffan under parasollet. Ser du förresten Fru Atterborn vad fin och frodig pelargonen är som jag fick av dig.


Sen när själva monteringen var klar så började det sågas, massor. Vårat staket mot grannen har ruttnat rejält efter 30 år så nu blir det ett nytt. Han kommer göra det högre också så vi slipper se grannarna  eller kanske så dom slipper se oss.
Många brädor blev det. Fick förslaget att jag skulle måla brädorna?! Måla? Jag? Är ju för bövelen sjukskriven, har han missat något eller? Här ska inte målas någonting.


Men lite lunch kunde jag däremot erbjuda hantverkaren. Jag åt rester av gårdagens kycklingsallad och sen fixade jag en riktig bygglunch till maken. Stekta stockholmare, ägg och potatis. Han vart både mätt och nöjd.
 

Tog mig en tur till jobbet också. Längtar som sjutton efter alla mina kompisar. Jag lämnade mitt nya läkarintyg till chefen och tjittjattade en stund med mina kollegor på röda avdelningen som så passande hade lite kafferast när jag seglade in som gubben ur lådan. Var skoj!
Vi ska börja på nytt schema (IGEN!) efter sommaren. Det är vårat åttonde på dryga tre år.
Kan ni gissa vilken rad som är min? Kul att heta Pett.....fast Halk är nästan roligare.

 

Dagens middag blev grillat. Luffarstek skuren i fina skivor efter grillningen. Tydligen ska man göra så enligt maken. Han har sett hur Jamie Oliver gör. Och det blir faktiskt mycket trevligare och godare vid servering. Rostade rotsaker, sallad och en lagom klick bea, sen var man hemma.
Festade loss på ett flaska gott italienskt rödvin också.  Finns alltid något att fira som typ idag så firade vi att Rudolf sågat så duktigt hela dagen.


Den här killen då!  Våran lilla rara hittekatt som tog oss med storm för 10 år sedan. Nu i juli fyller han 11 år och det ska vi fira såklart. Ska bara hitta en bra dag, och helst en dag då själva jubilaren är hemmavid. Förra året var hon som bortblåst under hela kalaset.



Tänk att idag blir Stella 22 månader, har svårt att fatta vart tiden tagit vägen. Om två månader är det alltså helt plötsligt dags för 2-årskalas! Lilla älskade gullunge, vad gjorde vi innan du kom till oss?

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar