21 juli 2016

VarmtUtflyktMedVännerSkokloster


Tror det har varit det varmaste dagen i sommar i dag. Det har inte blivit mycket till promenader för Frallan och mig.  Drog fram lilla bassängen så han fick svalka tassarna, det gillade han. Djurvän som jag är så skulle jag vara snäll och rädda en drunknande geting, som tack stack han mig i fingret. Satan vad ont getingstick gör!


Catta messade och frågade om vi ville hänga med till Skokloster på en liten fikautflykt. Klart vi ville! Till och med Rudolf sken upp och bytte snabbt till en ren skjorta och nya batterier i hörapparaterna. Vi kom lite före Bålstaborna till Skokloster och det visade sig att det var lite ont om parkeringsplatser. Men efter en stund så ordnade det sig också. Men varför i helvitte parkerar folk så otroligt korkat?  Parkerar man med en en bilbredds luft emellan så ryms inte många bilar. Fast Rudolf styrde såklart upp och fick TVÅ sura bilägare att parkera bättre. Bakläxa till dom och därmed fick ytterligare TVÅ bilar plats.
1-0 till Drummeln (internt skämt)


Vi valde att fika på Sjövillan, mest för att det fanns bord ute i skuggan så vovvarna inte skulle få värmeslag. Lite kaffe, toast och en chokladkaka smakade bra.



Tog oss en stillsam promenad runt slottet efteråt. Blev lite avsvalkande bad för Basse och Carlos till deras stora glädje. Carlos doppade sig mera än vid gårdagens bad i Hällkana. Det var så mycket lättare för honom att kliva i från strandkanten istället för när det är bergigt och halt.


Catta och jag tog oss en sväng in på Galleriet. Grabbgänget hängde utanför under korkeken.


Innan vi åkte hem så blev det lite välförtjänt godisutdelning och småprat i skuggan.
Det var en trött liten Fralla som sov nästan hela vägen hem, släppte en och annan redig rökare emellanåt så Rudolf var tvungen att köra korsdrag för att inte tuppa av. 
Kommer bli flera besök till Skokloster. Vi måste prova det andra caféet också, Skokloster Macken. Ska tydligen vara något retroinspirerat ställe. 
Rudolf var in och kollade menyn och kom ut glad som en lax (nåja, lite överdrivet) och sa att dom hade fish and chips. Det gillar han!

Kul med spontan utflykter, det gör vi om! Snart ska vi sova, sista natten med Fransosen som sängkamrat. I morgon kommer förhoppningsvis ofattbara glädjescener utspela sig här hemma när familjen återförenas. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar