26 juli 2016

HelgenVarVarmBraBarnBarn


Har varit ett sådant kalasväder senaste veckan så jag har inte orkat suttit vid datamaskinen ett dugg. I lördags tror jag det var värmerekord, 30 grader, vindstilla och kvavt. Puh!
Var nog många djur som led då och även människor såklart också. Försökte hålla mig i skuggan så gått det gick för att slippa svettas ihjäl.
Gustav lider nog lite han med, ligger mest och sover hela dagarna för att framåt kvällen komma fram.


Vi fick finfrämmat av den här sötnosen och hennes föräldrar. Dom hade varit på Willys och fyllt på kylskåpet som gapade tomt.
Med sig hade dom glass, i stora lass till på köpet. Stella åt en Sandwich med god aptit. Fast jag fick slumpen när den började smälta och rinna. Det gäller att äta glass snabbt i den här hettan. Sånt är jag expert på.


Lördagskvällen avslutades i den mer behagliga temperaturen med något gott att dricka. Rose till mig, GT till Rudolf och Gustav fick en skål med kall mjölk. Alla nöjda och glada och vi satt ute länge och njöt.


På söndagen gjorde vi inte heller så mycket i värmen. Lilla familjen kom hit och skulle städa bilen i den tropiska hettan...galningar! Carlos låg i skuggan och Stella badade i poolen. Eller badade och badade? Hon öste, hällde, vattnade och badade allt annat som kom i hennes väg. Carlos badade förresten också, han behöver verkligen svalka för att inte drabbas av värmeslag. Jag lyfte i honom ett par gånger och han gillar det.
Tog lite bilder på badnymferna som jag inte tänker visa här. Nakna små barnrumpor lägger jag naturligtvis inte upp på sociala medier eller någon annanstans.


På kvällen var vi lata och hungriga. Övertalade Rudolf att vi skulle testa Matadoren, en tapasrestaurang i Jakobsberg. Och döm om min förvåning när han signalerade för avfärd. Trodde jag aldrig. Vi beställde tillsammans fem olika tapas och allt var fantastiskt gott och mättsamt. Billigt var det också. Där vill jag äta flera gånger.


Stella glömde sin älskade Gato (katt på spanska, språkbegåvat barn) hemma hos oss så jag tog med den för leverans efter restaurangen. Vågade naturligtvis inte lämna Gato ensam i den varma bilen. Tror hon eller han var jättenöjd med att få sitta i väskan på en egen stol medans vi dinerade.

Idag har det mest varit skit och intag av Alvedon. Är lite orolig för min fot som värker vid minsta belastning. Känns nästan som det blivit värre. Är så stel och det stramar runt hela foten tycker jag. Vill inget hellre än bli smärtfri och fullt rörlig.
Ska jag aldrig kunna gå långt något mera? Hade jag vetat det här hade jag aldrig opererat mig, då hade jag hellre haft vilovärken från hell som tidigare. Men jag kunde i alla fall gå, någorlunda hyfsat och med lite ont bara.

Dags att sova, hur det nu ska gå. Hade jättesvårt att sova natten som var p.g.a värmen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar