23 mars 2017

LiteGnällIgenDå




 Veckans första av två arbetsnätter avklarade. Skönt att jobba med J, hon är en av få som pratar med mig förutom lite kallprat med "dom andra" om man råkar träffas under natten.  Resten håller sig på sina avdelningar (som man förvisso ska göra, demensavdelningar ska vara bemannade enligt Socialstyrelsen). Annars så springs det mellan avdelningarna och det fikas och snackas tillsammans. Men som sagt mig gör det inget, jag är glad att jag i alla fall har en som jag trivs med. Är tydligen jag som skvallrar till chefen om någon lämnar avdelningen har jag hört. Och då är det bättre att smita i väg utan att ens tillfråga eller berätta för mig när det är fikatajm. Fast faktiskt, nu har jag blivit tillfrågad två gånger att gå på fikastund en trappa upp. Nej, tack säger jag vänligt p.g.a att jag har s.k rymningsbenägna boende som jag inte vill ska smita ut innan jag hinner i kapp. Blir inga kul löpsedlar av detta.
Snälla respektera hur jag jobbar, hur jag alltid har jobbat och hur jag kommer fortsätta jobba. Sen får resten göra som dom vill, jag bryr mig inte. Jag vill i alla fall ha full koll på mina tio orosmoln. Och larm är ingen ersättning för personalen står klart och tydligt att läsa på Socialstyrelsens hemsida.



Vi har ju även anmälningsplikt nu när det gäller att hälsa på varandra. Om någon inte säger "Hej" så ska detta anmälas till chef eller gruppledare. Är tydligen mig där också som det syftas på och jag kan inget annat än skratta åt eländet.
Så barnslig är jag inte så jag inte skulle hälsa på mina kollegor. Men här är det då någon som inte har uppfattat mitt hälsande och tagit upp det på ett nattmöte där jag inte deltog på.
Sen om det är jag som alltid ska hälsa först framgick inte av protokollet. Måste kolla i min arbetsbeskrivning om det står något om hälsande på kollegor där. Jag bidrar också tydligen om att stämningen i omklädningsrummet är frostig. Likadant där..om/när jag för EN gångs (var EN gång i omklädningsrummet, EN gång!) skull inte håller låda och snackar så tas då detta upp på detta möte där jag som jag tidigare skrev inte deltog på. Och varför i helvete är det bara jag som ska prata, var står det att läsa att "Ewa ska hålla låda vid ombyte på morgonen" Ingen annan gjorde det heller och kan jag för en gångs skull få välja om jag orkar prata, ni vet ingenting om hur jag mådde just den morgonen. Nu stod det i och för sig inte i protokollet att Ewa hejar inte eller att Ewa var frostig i omklädningsrummet. Nejnej, jag heter "någon" numera.
Kontentan av detta då? Jo, jag har sedan jag fick detta mötesprotokoll i januari åkt en halvtimme tidigare till jobbet för att hinna byta om så jag mot förmodan inte ska bidra till frostigheten innan dom andra kollegorna kommer. Likadant på morgonen så väntar jag kvar en kvart tills dom har hunnit åkte hem. Jobbar alltså ca 45 minuter mer än jag ska, obetalt naturligtvis.

Är i alla fall så tacksam och glad att jag har min gruppledare bakom mig. En gruppledare som stöttar och peppar och dessutom fixat värsta bästa schemaraden till mig.
För att få till en långledighet som jag behöver för att orka och hinna med mig själv så valde jag att gå ner i tjänstgöringsgrad.
Så från 3/4 jobbar jag 71,5 % istället för 82,5 %, två nätter mindre på fem veckor.  Kommer märkas i plånboken men skit samma det få funka. Att få tid och ork till barnbarnen och behövlig återhämtning är så mycket mer värt än några tusingar i plånkan. Eller som en kollega sa, du har ju en man som tjänar pengar.....hmmpffff, javisst men vad vet du vad han tjänar eller om vi har delad ekonomi.
Det enda negativa med nya raden är att jag bara jobbar en ynka natt med J, det är så trist.

Kommer vara långledig 10 nätter och jag kommer inte behöva plocka all årets semester till alla dessa grejer jag bokat innan jag visste att vi skulle få nytt schema. När man får ett nytt schema med andra helger så blev allt knas. Fick ju som ni vet ingen som helst information om det trots att jag och flera frågade om ett schemabyte var på gång. Allt mörkades.
Så istället för att behöva ta ut 15 nätter till roligheter under året blev det nu bara 5 nätter, jippie!

Jag kommer alltså att få en sommarsemester tillsammans med Rudolf och min lilla familj, det gör mig glad.


 Jag heter PETT på schemat? Hrmmmm!


10 tomma streck = 10 lediga nätter


Och sen den här tönten då!
Kan man inte bara få spela Wordfeud utan att redogöra om jag är ett kap...klart jag är det.

Ha en bra kväll, nu blir det pastamiddag och sen gullegull innan jobbet kallar.




PS:  Om det nu är någon som tar åt sig och blir sur över mitt inlägg så behöver ni inte maila eller springa till chefen. Det funkade inget vidare som ni märkte. Som ni vet är det här min blogg där jag skriver va fan jag vill. Och som sagt, det är mina tankar och ord och om några tar åt sig bör man kanske rannsaka sig själv, eller?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar