21 september 2017

KanDuVikaTungan?


 Har mest varit trött idag och lite fundersam. Vaknade i natt vid 3.30-tiden av att telefonen vibrerade, bara att telefonen ringer mitt i natten gör att man blir skräckslagen.  Men jag anade att det var mamma, det är inte första gången hon ringer till mig och brorsan nattetid. Hade rätt, såg att hon ringt åtta gånger. Blev förstås orolig och ringde upp henne men fick inget svar.
Tills slut svarade hon. Frågade vad som hänt och hon svarade att hon legat på golvet sen 1.30. Men larma ville hon inte eftersom personalen inte fick störas på natten...GAAAAH! Sa åt henne på skarpen att larma men hon ville hellre att jag skulle komma och hjälpa henne. Något jag självfallet inte gjorde, det finns nattpersonal och dom är där för att arbeta. Dessutom så får jag inte i nuläget lyfta tungt.
Anledningen till att jag blev orolig är för att hon var så förvirrad och sluddrade. Hon trodde det var eftermiddag och låg och väntade på både mig och middagsmaten. Undrade varför jag aldrig kom.
Usch, det är jobbigt det här när man blir mamma till sin mamma. Somnade till slut om efter ett tag tills det var dags igen fast den här gången var klockan något mera normal 7.50.


Den här lilla skönheten förgyllde min dag en liten stund innan hon skulle "visas upp" på mammas arbete. Världens i särklass nöjdaste barn!


Vädret har varit toppen idag, 20 grader och så härligt varmt och soligt. Jag svarade ja vare sig utan betänketid eller livlina när Emilie frågade om jag ville gå med och hämta Stella från förskolan.
Hon blir så glad när jag kommer och idag tog vi oss en sväng in på nyöppnade Lidl på vägen hem. Vi köpte granatäpplen och vindruvor som vi gick hem och smaskade på innan jag åkte hemåt.

Stella sa åt mig på skarpen idag att jag måste öva! Öva på att vika tungan, ni vet det där partytricket som dom flesta kan...utom jag då. Mormor, du måste ÖVA sa hon flera gånger medans hon satt på toan och jag på en pall bredvid. För säkerhets skull visade hon tydligt hur man skulle göra och NEJ jag kan inte. Roliga barn! Sedan lekte vi frissa en stund innan jag åkte hem. Jag fick två fina Pippitofsar, två hårspännen och lite balsamspray. Blev ursnygg även fast jag inte kunde vika tungan...haha! Men mormor...på torsdag MÅSTE du kunna! Ord och inga visor från tjejen som bor i  mitt hjärta.

Lite soffläge, Idol, kaffe, vindruvor och en snarkande make nu då...precis som det ska vara.

2 kommentarer:

  1. Lite tröst till dig , jag kan inte heller vika tungan , så du behöver inte känna dig ensam om den saken 🤗 Tror det är en av 4 eller 1 av 3 som inte kan det lilla tricket

    SvaraRadera
    Svar
    1. Känns bra att det iaf finns en till som inte grejar tricket.

      Radera