13 september 2017

VårdcentralenVilketSkämt


Ytterligare ett gnällinlägg från hon på bilden med nackkrage och kronisk smärta.  Hade en återbesökstid idag på vår eminenta vårdcentral. Blev en flopp! Trodde verkligen att den här läkaren skulle vara bra men ack vad jag bedrog mig. Hon delade inte alls min uppfattning om min ständiga värk, inskränkta rörlighet och oförmåga att börja arbeta.
Dessutom så verkade jag totalt osynlig för henne, hon satt med nästippen i skärmen och scrollade samtidigt som hon sa "Vad kan jag hjälpa dig med?"
Jag bladdrade på och fick varken ett jaha, ja, nej, bu eller bä tillbaka. Talade för döva öron.
När hon väl öppnade munnen så sa hon att jag skulle börja jobba för jag hade varit sjukskriven så länge....ehhhh? Länge, allt är relativt men tre ynka veckor, är det länge?

Fick ej heller något nytt recept på Tramadol eftersom jag skulle klara mig på Alvedon, tackar!
Det är ju faktiskt helt jävla otroligt att en läkare kan veta hur ont på en skala jag har. Dessutom undersökte hon mig inte ett dugg, jag satt där med nackkragen och tittade på när hon scrollade.
Hon petade inte ens på mig.

Halvtid tyckte hon absolut att jag skulle jobba i alla fall. Jag förklarade återigen om vårdtyngden, att jag arbetar ensam och att ingen jävel på min avdelning sover om nätterna. Är samma jobb och vårdtyngd även fast jag arbetar halvtid. Och ska jag ständig äta värktabletter för att kunna klara av att jobba?
Det är fullt ös med lyft, vändningar, spring, städ, och massor mer som jag inte orkar orda om ens. Tänk att många tror att nattjobb inom äldrevården är mest att sitta på arslet eftersom dom boende sover när vi kommer 21.00 och vaknar när vi gått hem vid 7.00. Ett önsketänkande som jag dessvärre aldrig under mina 33 år på natten fått uppleva.

Jag tjatade i alla fall inte mig till någon sjukskrivning, det ligger inte för mig. Men rätt som det var när hon scrollat klart så rasslade det till i skrivaren och jag fick ett läkarintyg i min hand. En månad ytterligare blev jag sjukskriven och jag hoppas förstås på ett mirakel så jag slipper uppsöka den svenska vården en gång till. Ett skämt är vad det är!


Har lagt in en beställning till min snickare om ett sånt här bord, visst är det fint? Vårat kommer bli en mindre variant med plats för fyra stolar. Snickaren förklarade att hans tiljor (!?, tror han menar brädbitar/plankor) var lite kortare så ett bord för sex personer räcker det inte till. Gör inget alls, vi ska eventuellt ha en utav våra gamla, fina, ärvda kökssoffor vid en utav gavlarna. Då blir det flera sittplatser om det någon dag skulle bli utsålt i uterummet.


Grillen renoverad och målad. Rudolf har lagt nytt kakel på avställningsytorna. Blev lite kvar sen badrumsrenoveringen. Tycker det matchar fint med den gråa heltäckningsmattan.


Vet inte hur vi tänkte när vi beställde en ljusgrå matta. Men som Rudolf alltid säger är det bara materiella ting och mattvätt funkar väl om det blir fläckar på den. Annars kör vi som en del restauranger gör har jag sett, lägger ut plast när barnbarnen ska äta...SKOJA förstås!
Inte så mycket jobb kvar nu för hantverkaren, mattan ska skäras in och en elektriker, läs Peter, ska fixa ledbelysningen i taket. SEN får jag pimpa!


I går följde jag med Emilie och Carlos till veterinären i Bålsta. Jag och Alessia väntade i soffan utanför och sen åkte vi hem till oss och hade kvalitetstid. ÄLSKART ❤❤❤
 

1 kommentar: