5 september 2017

SenasteNyttFrånGnälltanten



Händer inte så mycket med mig just nu. Fortfarande ingen som helst förbättring, äter värktabletter, bär nackkragen, vilar och gnäller mest.
När jag vaknar på morgonen så är jag näsan helt smärtfri, en härlig känsla som dessvärre är väldigt kortvarig. Så fort jag kliver ur sängen upp och börjar röra mig så är eländet igång.
Beror ju såklart på att alla kotorna i halsryggen inte är ihoptryckta och smärtar lika illa när jag ligger ner, blir ingen belastning på dom då.
Men så fort jag står upp så brakar dom ihop igen och ger mig smärtan från hell.

I går var jag till sjukgymnasten på mitt andra besök.  Han tänjde, sträckte, masserade och hade sig. Allt kändes hyfsat bra fast såklart gjorde det ont också. Fick hemläxa som innebär att jag ska fortsätta försöka röra huvudet sakta från sida till sida och sen också gör axelrullningar. Låter säkert både halvfjantigt och busenkelt i friska öron men för mig är det inte riktigt lika simpelt.

Om precis en månad ska vi ut och resa. En resa som vi väntat och längtat efter i ett år, nu är jag ytterst osäker på om jag kommer kunna hänga med. Det ska till ett smärre mirakel i så fall.
Jag som har sett fram emot att få följa med Eva och Åke och 14 andra av deras vänner till Piemontes vindistrikt i Italien. Besöka deras vinleverantörer, äta god italiensk mat, vinprovningar, bo kungligt, gå på tryffelmarknad och bara ha det bra.

Förresten så ska jag redan om en vecka ut och fara kom jag på. En 24 timmars skaldjurskryssning med Birka Cruises och Anne och Peter.
Ska försöka i alla fall, skaldjuren vill jag inte missa. Resten av tiden kan jag ju i värsta fall tillbringa i sängen i hytten stirrande i taket.
Vi gjorde den här resan för två år sedan och det var så fantastiskt trevlig på alla sätt, jag som annars inte gillar varken båtar eller kryssningar. Skaldjursbuffen var galet god, fräsch och jag var mätt i en vecka.

Idag kommer Erika hem och muntrar upp mig. Hon ska köpa med sig sushi till lunch och sen vill jag höra allt om hennes resa till Barcelona hon nyss kom hem ifrån.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar