28 september 2017

HundarUngarKatterOchMorsor

 Jahapp! Här är jag igen utan ett enda vettigt att orda om. Dagarna rullar på i sakta mak och jag blir inte det minsta bättre. 
Har samma smärta nu som för fem veckor sedan då jag påbörjade min sjukskrivning. Börjar känna av biverkningar av Tramadolen också, främst illamående.
Har fått ny läkartid på ny vårdcentral i ny kommun i nytt län och nytt landsting. Vilken skillnad på bemötande när jag ringde och bokade. I 22 minuter så pratade jag med en mottagningssköterska som var fantastiskt trevlig och tillmötesgående. Dessvärre är läkarna där väldigt fullbokade och den läkare jag ville lista mig hos var mer än fullbokad men hon fixade till så jag fick en tid veckan innan min sjukskrivning går ut. Hon letade och letade, försöka hitta en tid, bad om ursäkt för att jag fick vänta m.m. Visserligen blev det en tid hos en annan än den jag önskade. Tror att det kommer bli bra ändå, allt är bättre än Bro Vårdcentral har jag en stark känsla av.


Har som sagt inte gjort mycket senaste dagarna. Fixade ett intyg på Apoteket som man tydligen måste göra när man äter tunga droger och ska ut och resa inom Schengen. Hade ingen som helst aning om detta och jag tackar Ssk Kerstin som berättade det för mig. Apoteket faxar sedan intyget till italienska ambassaden och jag behåller kopian att visa upp OM tullen ifrågasätter.
Man får bara ta med exakt antal tabletter som går åt. Antal resdagar, maxdos/dag, passnummer m.m ska antecknas och jag har räknat ut att jag får ta med mig 30 kapslar i originalkartongen. Får alltså inte bara ta ut en karta eller ha lösa kapslar i väskan. Känner mig som värsta knarkaren!
Hoppas verkligen jag inte blir stoppad och kontrollerad, känns nervöst fast jag gjort allt rätt.


Jag har fått äran att ta hand om Erikas fina kaktussamling nu när hon inte har någon egen lägenhet.
Efter ompyssling, vattning och välkomnande ord så placerade jag allihopa i badrummet uppe. Hoppas dom kommer att trivas.


Varit med Emilie och hämtat Stella på förskolan på eftermiddagarna. Skön, lagom promenad att traska. Carlos har varit så duktig han också fast det kanske var lite långt för honom. Medans Emilie gick in och hämtade Stella så väntade vi utanför och lillfisen passade på att vila sig lite.



Idag hälsade vi på mamma. Är mycket roligare när dessa små tillsammans med sin mamma följer med. Mor min blir mycket roligare att umgås med och inte fullt så gnällig som när jag är där ensam.


På kattluckefronten har det hänt grejer! Träffade Micke på centrumparkeringen idag när vi kom från mamma och han berättade att han varit hem till oss en stund tidigare när jag inte var hemma. Gustav var ute och blev som alltid glad när Micke kom och sen hade han självmant hoppat in genom luckan när Micke såg på.Va??? Helt galet och jag var tvungen att åka hem och kolla om han verkligen var i uterummet. Jodå, han låg på sitt favoritställe och så tämligen nöjd ut. I kväll har Rudolf och jag övat med honom. En på utsidan och den andra på insidan, man får liksom "putta"  honom igenom luckan, då går det bra. I morgon fortsätter bootcampen. Jag kommer inte ge mig, han ska fixa det men det går åt mycket kattgodis......

I morgon är det dags för Carlos uppskjutna operation, han har nu ätit antibiotika i 10 dagar och i går såg till vår stora glädje tumören mindre ut. Inte alls så hög eller inflammerad som tidigare. Men ändå stor i förhållande till hans lilla tass. 
Håll tummarna att det kommer gå bra, jag kommer i alla fall vara orolig. Det är jag ju i och för sig alltid men just det här min lilla kille ska genomgå i morgon gör mig lite lätt nojjig. Söva trubbnosar är inte heller det bästa scenariot. Han kommer sövas minimalt och veterinärerna får jobba snabbt.
Bara han inte kommer få jätteont efteråt, han kanske blir ledsen och kommer ha svårt att gå. Min lilla kille!
Nu är det dags att sussa, sover som en döing hela nätterna nu för tiden. Är galet trött dygnet runt vilket förstås också är en biverkning av medicinen jag måste äta för att ens kunna fungera med denna smärta och orörlighet.

GoDnAtT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar