23 september 2017

OntNästanKlartLiteGladIaf


Medans vissa lägger in sill, gurkor, snus, protester, rödbetor eller annat så har maken äntligen lagt in heltäckningsmattan i uterummet. Blev kalasbra! Det börjar ta form och döm om min förvåning när han helt plötsligt och otippat idag tyckte att vi skulle börja möblera så smått. Nu? Redan? Han som alltid i princip ska vara helt klar med projektet och vägrar tumma på dom egenskrivna reglerna.
Tror kanske att han förstod hur mycket jag längtade efter att det skulle bli klart och att jag varit och är fortfarande lite deppig p.g.a min hälsostatus. 
Sagt och gjort, Jogge gjorde som den klippa han är en utryckning och hjälpte Rudolf att bära möbler. Jag hejade ivrigt på! 
Nu ska det bara pimpas, jag är så taggad att handla kuddar, plädar, ljuslyktor, gardiner, fina ljus och andra måsteprylar för att rummet ska bli ombonat och hemtrevligt. Men det får vänta tills/om jag blir bättre eller förresten klicka hem saker från nätet klarar jag av fortfarande, himla tur!

Jag älskar våran fina rottinggrupp vi köpte förra året och som inte varit framme i år.  Jag fick en märklig flashback när jag senare la mig i soffan och vilade. Jag låg typ hela förra sommaren i den soffan med min opererade fot i högläge och nu ligger jag i samma soffa med en krakelerad halskotpelare.  Kommer jag ligga i den även nästa år?
Gustav trivdes på direkten och tog plats i en av fåtöljerna där han kunde spana ut över ägorna.



I går följde jag med det här gänget till mamma/mormor/gammelmormor. Blev en lagom promenad för oss alla och Carlos gick så duktigt trots sin vänstertass inpaketerad i en Juventusstrumpa, kirurgtejp och sen en röd ballong på det.


Det här vackra (kanske inte många tycker) isskåpet är över hundra år gammalt. Sådana användes på 1800-talet och en bit in på 1900-talet.  En föregångare till kylskåpet som för länge sedan råkade hamna i våran friggebod. Jag gillar det trots kanske lite väl mycket patina. Rudolf skurade det ordentligt och sen när det har torkat är tanken att det ska ta plats i uteummet det med.  Kommer bli perfekt för värmeljus, servetter och andra bra-att-ha-grejor.


Annars så har jag mest tillbringat dagen så här. Låg i sängen till klockan 14.00 och hade ont, värre än vanligt. Ska framförallt prova om jag får mindre ont när jag ligger och glor i taket i stället för att röra mig, gå promenader och försöka "leva" som vanligt som min sjukgymnast säger att jag ska göra.
Inte blev jag mindre smärtfri efter alla timmar med näsan i vädret. Blev mest ännu mera deppig och less. 

Nu har jag bytt soffa, landat framför tv´n med Gustav i knät. Rudolf håller på i garaget med ett matbord i ek som han hittat som den sakletare han är. Det ska slipas och oljas för att sedan bli vårat tillfälliga matbord i uterummet. Som ni vet har jag beställt ett vackert kryssbord av snickaren i familjen, men det tar nog tid. Stackarn håller på att jobba ihjäl sig medans jag inte gör ett dugg mer än att vila och gnälla.

Spärra alla utgångar! Vars fasen är min rosa Ewa-ruta?! Vem har snott den?




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar