28 september 2016

-99ShoppingRaceKultingar



Efter en plötslig och helt oväntad allergireaktion i fredags som var utöver det vanliga så var jag i går tvungen att ta ytterligare en chockdos på 15 tabletter Betapred i hopp om att det skulle ge sig.
Hatar verkligen när det blir så här och jag önskar jag visste var det var jag reagerade så kraftigt på. Satte sig i ansiktet och främst då ögonen. Är inte vacker förut men nu var det riktigt illa, såg för jävlig ut och ville inte visa mig ute. Klarade i alla fall av att jobba men tycker det är jobbigt att visa sig för kollegor och dom boende.

Ogillar starkt att ta cortison men i dessa lägen finns inget annat. Ogillar det främst för biverkningarna och det lagras i kroppen också tydligen.
En biverkning är att jag blir blossande högröd i ansiktet ca ett dygn efteråt, en annan är att jag blir speedad och får hjärtklappning.  Speedad är förstås ganska bra, som i dag då jag har fått en del gjort istället för att ligga och lata mig.


Har först och främst tokbokat en del roliga grejer till Rudolf som fyller år på lördag. Kan avslöja så mycket att det blir något gott att äta, något trevlig att se på, någon skön säng att sova i, något gott att äta igen och sen förstås lite goda viner och vem vet, kanske det slinker ner en liten mojito om tid finnes? Men säg inget till honom om ni träffar på honom, hemligt än så länge.

Satt och sökte på trevliga restauranger, kollade menyer och bokade inte den som serverade grisbebisar. Tog en annan som vi tänkt gå på länge men som man får vara ute i väldigt god tid för att få plats.


Spontanåkte till Ikea vid 11.00. Tänkte köpa fina korgar/lådor/askar till dom nya hyllorna i tvättstugan. Nu ska det äntligen bli ordning på alla grejer som ligger härsanochtvärsan, det är värmeljus, glödlampor, påsar, ljuslyktor och gud och hans moster.
Men på Ikea fanns bara sådana lite dyrare fina i korg. Skulle såklart bli superfint men jag blev snål och slank in på ÖB och köpte 12 st i plast istället. Vi har ju i alla fall dörren till tvättstugan alltid stängd och kommer nog få fortsätta med det.
Blev dessutom tvungen att dra fortare än kvickt från Ikea då jag blev jättekliig och irriterad igen i ögonen efter att ha gått igenom deras ljusavdelning, där doftljusen gör mig sjuk. Konstigt att det egentligen få förekomma så mycket dofter på varuhus, är väl fler än jag som är allergisk?


Hann som tur var rycka åt mig ett par glasburkar som jag pimpade med tydliga lappar. 
Ser direkt inte taget ur en inredningstidning men jag tyckte det blev bra och det är huvudsyftet.


Vidare så fick Rusta och dom flesta leksaksaffärerna besök av undertecknad idag. På Lekmer kunde jag inte låta bli att köpa den här mössan, så gullig.  Är tveksam om Stella kommer vilja ha den, redan vid den här åldern så vet hon vad hon vill sätta på sig. Puh, hur ska det sluta? Bertil får väl fortsätta använda den i värsta fall. Ingen idé att byta den då var nedsatt till endast 75:-.


Har hunnit med att vila också. Här ser ni hur Cortisonröd och stinn jag är. 
Kunde förstås inte koppla av så jag gick upp efter en kvart medans Gustav vilar vidare.


Under helgens rensning på övervåningen så hittades ett gammalt lönebesked från -99. Hur i helvitti överlevde vi men min monsterinkomst? Fick ut 8500:- vilket motsvarar ca 10000 :- i dagens penningvärde. Skall tilläggas att Rudolf på den tiden inte heller tjänade vidare värst bra.
Fick ni mat barn? Hade ni kläder på kroppen? Semester?  (Såg nu att jag skrivit in fel belopp på SCB, marginellt)


Finns det något roligare än gamla fotoalbum? Här ser ni Farbror Westerman styra sin gamla eksnipa,  som tagen ur Saltkråkan. Mina barn! Ser dom inte lite halvskraja ut?

Nej, nu ska jag inte trötta ut er med mera värdelöst vetande. Dags att fixa middagen och sen kanske jag borde göra ett nytt försök med att vila. Ska ju jobba i natt!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar