14 september 2016

LångDagOntOchNyVärmandeKompis

 Nu är vår nya värmepanna installerad, i alla fall nästan. Det började inget vidare i morse eftersom det levererades fel sorts panna till oss.
Men det tog bara ca 40 minuter så var nästa lastbil här med vändande post, ny chaufför och rätt panna. Bingo!


Våran gamla trotjänare som man knappt vågat titta och såklart ej heller pilla på av rädslan att den skulle haverera. Kallt har vi haft också på vintrarna något som jag hoppas kommer bli bättre nu.


Dagens line up i tvättstugan. En välkänd elektriker till vänster och två mindre kända rörmokare. 
Tog en smygbild innan rörmokarna avslutade dagens arbete och åkte hemåt. För dom kommer tillbaka i morgonbitti igen. Värmeåtervinningsdelen var felbeställd så den rätta anländer i morgon och ska då installeras och dockas ihop med själva pannan och delen på bild nedan.


Den här pjäsen är jag väl i ärlighetens namn inte så överförtjust i. Inte direkt så jag hoppar jämnfota av glädje.  Vilket otroligt åbäke till rymdskepp och ful är den också. Skönt ändå att den är placerad på sidan av huset och inte mot gatan, det hade jag vägrat. Rudolf lugnade mig med att säga att han ska snickra något slags staket runt som även gör att den inte är så iögonfallande.
Skojade och frågade om det verkligen inte fanns någon större, men det fanns det tydligen. Men fulheten överväger självklart elräkningarna i vinter som enligt säker källa kommer minska med
ca 40 %, det är jag tacksam över.


Gustav har mest hållt sig borta idag. Tror han tyckte det var för mycket liv i huset och två okända människor dessutom som inkräktade på hans territorium.


Tycker Gustavs lilla tunga matchar färgen på rosorna, gulligt! 


Nu ska jag sova, är rätt så urlakad efter att ha frivilligt klivit upp 6.15. Helt galet!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar