12 september 2016

HärligFartfylldHelg


Måndag igen och helgen avklarad. Det har varit en fartfylld helg med diverse roliga aktiviteter. Vädret var helt galet perfekt, rena högsommarvärmen med temperaturer en bit över 20-strecket.
Lördagen var vi i Nynäshamn. Mopperally med två tokladdade pojkar i övre medelåldern. Var totalt cirka 120 startande entusiaster på allehanda olika mopeder.
Dessvärre så fick Micke punktering ganska så fort så han fick istället åka med i följebilen runt den 6 mil långa banan.




Ingrid och jag tog en sväng på stan medans pojkarna åkte moppe. Blev först ett konditoribesök och sedan lunch på Nynäs Rökeri. 
Som tur var så hittade Ingrid en skuggplats på uteserveringen, det var alldeles för varmt att sitta i solen. Ovanligt för att vara september.
Det var så härligt att sitta där och smutta på det svala rosevinet,  äta en fantastiskt god räksallad och spana in folklivet.
Innan vi gick tillbaka till Mopedum så köpte vi med oss lite rökta räkor att ha och mumsa på till kvällen. Det är så förbaskat gott tillsammans med deras egengjorda chiliaioli.

 

 På den efterföljande prisutdelningen så fick Rudolf pris som bästa tvåan. Tvåan i frågesporten som var utmed banan. 8 rätt av 12 och närmast gissning på antal skruvar i burken. Han gissade på 225 skruvar och det var 216, bra jobbat. Sen har han också svart bälte i skruvar och muttrar. I pris fick han sex stycken fina ölglas från Nynäshamns Ångbryggeri. Perfekt eftersom vi inte har några ölglas alls i skåpet.
På kvällen var jag så trött, somnade i soffan redan vid 21.00, det tar på krafterna att vara på utflykt hela dagen i solen. Men kul hade vi trots punka och dum fot.



Söndagen ägnades åt hundmys medans Emilie, Jogge och Stella var på kalas.  Sedan på eftermiddagen kom hela kånkarången och det blev en härlig spontan grillmiddag med en Stella i minst sagt högform. Hon har lärt sig säga välkommen på ett minst sagt entusiastiskt sätt och samtidigt slå ut med armarna. Tror hon hälsade oss välkomna typ hundra gånger...haha! Full fart var det som alltid när hon är här, så roligt och jag undrar fortfarande hur den lilla minimänniskan kan prata så förbaskat MYCKET! Hon snackar i ett, har visserligen en del att brås på men ändå, hon är två år.

Hade tänkt se Wallander på kvällen men var så trött att jag även denna kväll föredrog att titta på insidan utav ögonlocken istället.

 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar