14 september 2016

MestSkit



 Snart dags att uppsöka sängen, i morgon kommer det hantverkare på tidigt morgonbesök. Det är dags att säga farväl och tacka för 22 hårt arbetande år till våran elpanna.
Vi ska alltså installera en ny värmepanna i huset, något som vi borde gjort för flera år sedan. Den vi har nu har vi som jag nämnde haft i 22 år och har väl sista åren fungerat halvbra.
Vintrarna har inte varit roliga här hemma, vi har haft kallt, braskaminen har fått jobba hårt och elräkningarna har varit ca 4000:- varje månad.
Nu blir det istället ett stort hål i plånkan men som tur är så kommer elräkningarna bli upp till 40 % lägre, bra skit!
Under ett par kvällar har vi då jobbat hårt med att tömma hela tvättstugan, det är soprent därinne nu.
Tvättmaskinen, tumlaren och torkskåpet står utomhus med en grön presenning som täcke och allt annat gammalt bråte är sorterat i en slänghög och en sparahög.
Har önskat mig massor med hyllor därinne när allt är klart. Vi behöver förvaring och Rudolf har lovat att fixa.

När jag ändå var igång med att rensa så slet jag i morse direkt efter frullen ut allt i min garderob.
Blev två sopsäckar att köra till tippen och i min garderob finns numera bara kläder jag använder.  Slängde allt som är för stort, jag sällan använder eller är slitet.
Var skittråkigt men jag är stolt över mig själv att jag äntligen fick det gjort. Jag är ju annars en världsmästare att skjuta upp saker till morgondagen, veckor, månader, år, ljusår m.m.

Annars så är jag lite deppig. Har den senaste veckan haft förbaskat ont i foten, de är svullen också. Såklart samma fot som den jag opererade fast smärtan har suttit uppepå foten fram vid tårna typ.

Har i två dagar försökt få en tid på våran vårdcentral men jag tro faktiskt att det är lättare att åka till månen än att få en läkartid där.
Ringde istället Närakuten vid 17.00 idag och dit fick jag komma i alla fall även fast sjuksköterskan jag pratade med sa att doktorn kan i alla fall inget göra. Positiv kvinna!
Doktorn konstaterade som jag redan misstänkte att jag fått en inflammation i foten...igen! Det togs även ett CRP som visade sig vara något förhöjt.
Nu ska jag äta inflammationshämmande och vila mig i form....igen! Jag fick jobba om jag ville men han tyckte nog att vila ett par dag var det bästa.

Orsaken till denna inflammation är sannolikt att jag har "gått felaktigt" när jag har haft ont efter operationen. Detta ger i sin tur en belastningsskada som senare blir till en inflammation, grattis till mig!
Känns faktiskt inget vidare alls, är orolig att inflammationen ska sätta sig på hälsenan igen.

Nu går ögonen i kors nästan, måste sova.

HÄJ DÅ!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar