22 september 2016

MestSvammelSomVanligt



 Jobbat två av fem nätter och är nu ledig till fredag då jag kör tre nätter på raken. I går hade jag av olika anledningar svårt att sova när jag kom hem. Lite trista saker och tjafs som gör att jag har svårt att stänga av hjärnan.

Kravlade mig i alla fall upp strax efter lunch och efter dusch och lite lättfil i magen så åkte jag till Apoteket för att hämta ut lite nödvändigt som min mor hade slut på.
Gick igenom och förklarade (för 137:e gången) alla hennes mediciner över en kopp kaffe innan jag åkte hem slängde mig på soffan. Slumrade till en stund och vaknade med ett ryck med det obligatoriska dreglet i mungipan.


Frilansande en fiskgratäng av det godare slaget till middag. Till och med maken sa spontant att det var gott, vilket är ganska ovanlig då han inte säger så mycket. Speciellt inte spontant. Jag använde kolja och räkor. Gjorde en sås av mellangrädde, fiskfond, kryddor och lite överbliven färskost som jag hittade längst in i kylskåpet.
Kokade potäter och gjorde ett gott mos som jag klickade runt kanten, äger inga spritspåsar.
Räkorna som jag toppade med skulle varit betydligt flera, men det var någon annan liten lurvig kille som var spekulant på dom. Såklart fick han äta så många han ville men han lämnade några som tur var till oss.


Efter middagen åkte jag till Stella för att tanka energi, leka, titta på hennes nya säng och bara få umgås med henne. Tycker hon hade växt, blivit längre och håret var mörkare.
Vi lekte, Stella bjussade på kaffe i sitt lilla kök, bäddade docksängen, "spelade" gitarr och sjöng. Hon är min bästa kompis!

I natt har jag som tur var sovit som en stock. Trist bara att jag var tvungen att ställa alarmet på 7.00. Hantverkarna som installerat våran nya värmepanna har äntligen fått tag på en ventilationsdel som skulle installeras just i dag. Det har varit lite kruxigt att hitta en som passade eftersom den måste klara av storleken på vårat stora hus samt att den skulle få plast ovanpå pannan.
Nu fick den inte plats i tvättstugan på pannan så plan B blev att den sätts uppe på kattvinden. Blir säkert jättebra och jag är nöjd bara vi får en bra ventilation och billigare elräkningar.

Vi får se om den planerade lunchen senare i dag med Catta måste blåsas av. Vore skittrist! Det verkar ta tid där uppe på vinden.


 Planen annars idag medans rörmokarna jobbar är att tvätta fönster. Vi ser knappt ut genom köksfönstret och då är det illa. Början har gått bra, har duktigt plockat fram monstermaskinen. Men som ni vet har jag svart bälte i mycket. Som t.ex att skjuta upp saker till morgondagen. Jaja, jag hinner.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar