19 september 2016

WenngarnIgenHärligSöndag


I går fick jag faktiskt, utan pistolhot, med mig maken till Wenngarn. Dag två för Skördedagarna och även en bilutställning som tidningen Klassiker anordnade i slottsparken.
Rudolf hade först tänkt åka någon av sina veteranmoppar men valde till slut bilen och då kunde ju även jag åka med. Jippie!
Det var galet med folk, lång kö redan från "stora" vägen, men det gick hyfsat smidigt ändå.
Väl inne på området så blev vi varse att här var det folk! Långa, långa köer till bageriet, Dammstugan, korvförsäljningen, toaletter och andra matställen som fanns lite överallt.
Hörde folk muttra, det finns väl inget som kan irriterade människor som köer? Mig gör det inget, jag hade inte bråttom och klart det bildas köer, spelar ingen roll hur mycket personal det finns, blir köer ändå. Då kanske man ska stanna hemma istället för att gnälla. Hatar gnälliga människor, vad tror ni? Att ni skulle vara ensamma på området? Sen såklart så finns det massor som skulle kunna göras bättre till nästa gång.

Under lördagen hade det varit drygt 800 parkerade bilar och Rudolf hörde senare att söndagens event hade genererat till nytt besöksrekord på Wenngarn. Kul!

Vi tog ett varv i Slottsparken där gamla bilar och människor samsades. Fanns allehanda modeller av gamla bilar. Rudolf synade dom flesta noggrant medans jag satte mig på en bänk och i stället  studerade folklivet och vilade tassen.


Vi fikade på bästa bageriet. Personalen hann inte med att duka av
 på borden ute men det fixade Rudolf.  


Efter ett par timmar så var det dags att åka hemåt. Bilkön ut tog aldrig slut så vi satte oss och tittade på en stund tills kön skulle avta något. Jag passade även på att samla lite bollar, finns hur många pokestops som helst på Wenngarn.

Bilkön verkade aldrig ta slut så vi hoppade in i bilen och sällade oss till dom andra bilarna. Det tog faktiskt inte alls så lång tid att komma därifrån.  Värst var att vi hade en gammal mullrande amerikanarna framför oss i kön som fullkomlig spydde ut illaluktande avgaser. Höll på att svimma av bensinångorna i Rudolf elbil som är betydligt vänligare mot miljön.

Blev jätteglad då vi upptäckte att Österby Gårds gårdsbutik fortfarande hade öppet när vi åkte förbi. Handlade lite kött och korv. Den grillade fläskkarrén senare på kvällen var bland det godaste jag ätit någon gång. Vilken skillnad mot Willys svenska fläskkarré i storpack som vi annars brukar köpa.
Där kommer vi garanterat handla flera gånger! Så himla gott och det känns bra att veta att djuren haft det bra och levt ett gott liv. Betalar med glädje mera för min mat när jag vet att djurhållningen och kvalitén är den bästa. Förresten så var det inte alls dyrt!



På kvällen fick vi besök av min lilla favoritkille. Han myste med oss en stund och fick som alltid all uppmärksamhet. Vet att han tycker det är skönt att få egentid med mormor och morfar en stund.
Vi levererade honom tillbaka efter ett par timmar. Han fick åka Rudolf firmabil som han älskar eftersom sikten ut är god!

Denna vecka är det min hästvecka på jobbet. Fem nätter med start i natt. Inflammationen i foten är nästan borta som tur är, men fortsätter att äta Voltaren ett tag till för säkerhets skull.
Nu ska jag strax åka till Spånga och Kolpabutiken och hämta mina nygjutna fotinlägg. Med dom i skorna hoppas jag att jag aldrig mera kommer få besvär med fossingarna. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar