28 september 2016

UtUrGarderobenKermit

 Nu gör jag ytterligare ett försök att få till detta inlägg. Har gjort en del taffliga försök sen i måndags men av olika anledningar har jag varit tvungen att klicka på sparaknappen och stänga locket. Som t.ex i går eftermiddag när jag fick oväntat glädjande besök av mina två små hjärtan.

Emilie och Jogge skulle storhandla på Willys och jag tog min chans att få umgås med deras arvtagare någon timme. Stella åt hos oss, jag hade gjort en kycklingwok med ris och hon åt tre portioner! Under middagen diskuterade vi dagen, vad hon hade gjort på förskolan, att mamma och pappa handlade m.m. Hon pratar fantastiskt bra och MYCKET! Efteråt tackade hon artigt för maten och sa lavv ju till mig.

Vi åt glass till efterrätt lite senare, glass är något som alltid kommer finnas här hemma när Stella är på besök. Man ska äta glass hos sin mormor, det är en rättighet man har som ett litet älskat barnbarn. (Hhrrmmmm, kanske inte alla tycker men det struntar jag i)

Helgen annars var en mycket bra helg både ur jobbsynpunkt och på hemmafronten. På jobbet har det varit lugnt och trivsamt, och foten har skött sig förvånansvärt bra och jag sa till mig själv för första gången att nu känns det som det går åt rätt håll. Har inte alls samma smärta som tidigare på utsidan av hälen, men visst känns det, fast lite mindre. Alltid något!


På söndagen kom Emilie och Erika hem för att ta itu med något som skjutits upp länge. Nämligen deras saker som blev kvar sen dom flyttade hemifrån,  Eftersom båda två flyttade till lägenheter med minimala garderober eller förrådsmöjligheter så blev mycket kvar här hemma, helt naturligt förstås. Men nu, är det andra bullar. Nu vill vi fortsätta med renoveringen där uppe. Deras gamla flickrum ska renoveras lite enkelt med nya tapeter, furusanering i taket, nytt golv och lite annat piff.
Tanken är att Stella ska ska ha ett rum med alla sina leksaker och en skön säng som hon kan sova i när hon vill sova hos mormor och morfar. Vi måste få lite ordning på torpet.

Det hittades mycket roliga saker där längst in i garderoben, bl.a min gamla Kermit som jag köpte i London på min första utlandsresa 1978. Jag och en kär barndomsvän (som jag har sjukt dåligt samvete för att jag inte ringt på tre år, minst) åkte till England och festade, för det var nog det vi gjorde mest. Herregud! Vi var 18 oskyldiga år och hade skitkul. Minns det som igår....haha!


Senare på eftermiddagen när ungefär hälften av allt var sorterat i två högar, "sparahögen" och "slängahögen" så ställde vi till med kräftfrossa. 
Emilie hade med sig en mycket välsmakande västerbottenostpaj och Rudolf hade som alltid gått bananas i charkdisken på Matvärlden. Kräftorna hade vi i frysen sen Rudolf fiskade för något år sedan. Jag åt rester av gårdagens köttfärspaj. Visst, jag tycker att kräftor är i alla fall lite gott men allt jobb för att få mat är jobbigt. Sen behövde jag något mer stadigt i magen så jag skulle klara en natts jobb till. Det fick bli rester av lördagens köttfärspaj.


Stella, den lilla gourmanden valde att smaska i sig prosciutto, salami, tomater och förbaskat gott bröd från bageriet på Wenngarn.


Jag hämtade från förrådet ner Erikas gamla röda dockvagn och ni skulle sett Stella. Som hon lekte med den, hela tiden. Hon bäddar, fixar, bäddar mera och PRATAR!


Hon är verkligen en liten dockmamma som helst körde båda vagnarna samtidigt. 


Jag har ett par gamla fina Höganäskrukor här hemma. Dom brukar stå i trappan men var nu tillfälligt flyttade till golvet. I den ena så lägger vi alla småpengar och det upptäcktes av lilla kleptomanen.
Hon plockade på sig en del mynt och sa att hon skulle handla. Vad ska du handla då frågade jag, till Paola sa hon då. Gulligt! Paola är Stellas faster om ni hade glömt det.

När dom skulle åka hem på kvällen så sa Emilie till henne att lägga tillbaka pengarna,  hon gjorde det  lite tveksamt. Det var 95:-, inte undra på att byxorna hennes var tunga och hon höll på att tappa dom när hon sprang runt och lekte.


Laddade min fina favoritvas Klong med rosor i fredag. Fint va?


Till sist. Är det fler än jag som är trötta på alla dessa tester och löjliga citat som publiceras i överflöd på facebook? Absolut så är det precis som i Östersjön, valfritt. Men jag, personligen skulle aldrig orka hålla på med alla dessa. 
En test, som verkar vara poppis senaste dagarna var jag bara tvungen att göra nu när skitsnack, oärlighet och falskfel är i gång. Jag är i alla fall UPPRIKTIG, bra egenskap och allt som skrivs på facebook är väl ändå sant?? Eller? Har jag missat något? Hahaha, så töntigt!

Onsdag i dag och två nätters jobb igen. Ska bli skoj men jag fattar inte riktigt varför jag klev upp klockan 6.30, kände mig pigg och utsövd i alla fall. Har redan andra maskinen i gång, tänkte bädda rent i sängen och jag är av den bekväma sorten (läs:lat eller kanske hellre smart) att jag tvättar dom på morgonen och sätter tillbaka dom när dom tumlat klart. Smidigt!

Faen,  vilken rörigt och framförallt högintressant inlägg, sorry! Säger som Regina Lund, jag är som jag är jag.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar