9 september 2016

BlåbärSkrållanOchGamlaGubbarPåMopeder

Har inte gjort så mycket dom sista dagarna. Har mest haft kvalitetstid med mina småfisar. Stella har varit förkyld hela veckan men inte haft någon feber så lite frisk luft i blåbärsskogen gjorde bara gott. Blåbärsskogen ligger dessutom 25 meter från hemmet så det blev inte direkt någon ansträngande promenad.
Hon gillar att plocka blåbär, det mesta hamnade direkt i munnen förstås och inte i den lilla burken som Emilie hade med sig.



Carlos var sugen han med
 

Gulligt med blåbärsmustasch
 

Lilla Gustav har hittat en ny kompis, nämligen min snart 50 år gamla Skrållandocka.
Han har legat så där nästan varje kväll sen jag tog hem henne och docksängen från min mamma. 
Minns så väl när jag fick Skrållan. Det var på en julgransplundring den 7 januari 1967 i Medborgarhuset (som är rivet sen många år). Pappa och jag köpte lotter och på nummer 37 så vann jag henne. Jag var 6,5 år och överlycklig såklart. Har massvis med kläder som mamma sytt och stickat till henne. 
Fast hon får fortsätta bo här, Stella får leka försiktigt med henne när hon hälsar på. 
Den här modellen av Skrållan är den första som kom ut i Sverige och hon pratar meningar genom att man drar i ett snöre i sidan på henne. Är förstås lite rädd om henne och än så länge drar jag i snöret annars vet jag inte hur det går.


I morgon ska vi starta tidigt. Vi ska åka med Ingrid och Micke till Nynäshamn för att våra små makar ska roa sig. Roas av ett 6 mil långt veteranmopperally innehållandes både frågesport och förtäring längs banan. Vi var där förra året också och det var så kul att se alla gubbar i rutiga flanellskjortor på sina gamla mopeder av skiftande modeller.
Medans dom åker moppe och äter korv så gör vi stan. Nynäshamn är en mysig stad och vi har planerat in en lördagslunch på Nynäs Rökeri. Tror baske mig jag ska ta mig ett glas vin till lunchen också.
Bara foten inte gör för ont, är en bit att gå från Mopedum där starten går och ner till hamnen. Jag får ta det lugnt helt enkelt.
Vi ska i alla fall titta på när starten går vid 10.00, måste ju visa oss lite intresserade. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar