9 augusti 2018

AllaVägarBärTillRom



Alla vägar bär till Rom! Således även årets midsommarhelg. Vi utökade en dag till totalt fem nätter i detta underbara land och fantastiska stad. Älskar Rom ❤




Förra året åt vi inte pizza en endaste gång, jag ni hörde rätt. Tog igen det i år. Till lunch några utav dagarna delade vi på en. Behöver inte säga att det var gott! Just den som Rudolf är på väg att sätta tänderna i var en vegetarisk, smarrigt värre.

Annars så åt och drack vi nog mest oss igenom dessa dagar. Kan lätt säga att ingenting var direkt oätligt utan rubbet var så in i bomben gott. Italienarna kan sin matlagning! Tryffelpastan ovan....maj gadd! Godaste ever!


Och där hamnade han.....!


Vi gick och gick och gick.....Finns visserligen både tunnelbana, bussar, cyklar, moppar, bilar och andra färdmedel i denna stad. Vi valde apostlahästarna, dom fungerade bra det här året.
Det blev dryga milen varje dag, grymt!


Pasta Vongole på favoritrestaurangen där personalen gör allt för sina gäster. Bästa stället!


Antipasti ett måste på Bramble Bar 


Lilla Rudolf blippar på telefonen. Något ganska så ovanligt förekommande aktivitet när det gäller honom. Tror han tog bild på varenda Aperol Spritz vi tvingade i oss.... här är det lördagslunchaperolen.


Såklart var vi lite kulturella också, fattas bara annat. Colosseum, detta dragiga bygge där varken fönster eller tak är färdigt. (Ett klassiskt Rudolfskämt som han droppar VARENDA gång när vi går förbi)



Pantheon med sitt runda fönster i taket. Här blev vi imponerade, vilket bygge! Rudolf tokklickade på allt. Efter besöket snubblade vi en turistfälla. Valde att äta lunch på en utav alla mysiga uteserveringar på piazzan alldeles bredvid Pantheon. Kan säga så här...det var den dyraste lunchen vi har ätit någonsin, men gott var det!

 

Vädret var på topp!

 

Matkoma! Vilar lite på en antik marmorbänk utanför Capitolium. Det var en del turister som gick förbi, stannade till, tittade medlidande på honom och trodde säkert han var en stackars uteliggare. Jag smidde planer om att ställa en liten burk på magen på honom. Hade varit kul om något lagt i en euro eller två.  Men magen stod i fyra hörn efter sedvanlig braklunch så det hade inte varit någon bra idé. Hade ingen burk heller för den delen. Men nästa år när vi återvänder  till Rom ska jag packa ner en.
40 minuter lät jag kraken sova sen väckte jag hon varligt. Jag hade nämligen spanat in ett magiskt glasställe!

 

Prosecco! Finns det något godare? Här gjorde vi ett klipp, 5 €/glas eller 20 €/flaska.
Tror vi tjänade 10€ på att ta in hela flaskan, sånt gör mig glad.

 

Supertrevlig restaurang i skuggläge, här lunchade vi två gånger.  Inte bara maten och servicen som var bra. Gillade deras toaletter också.



Helt klart häftigaste och mest annorlunda toalett jag kissat på. Två gånger dessutom. Här skulle du varit med Anne, ett dass helt i vår smak.


Vi drack såklart världens bästa kaffe också. 



 Han och jag 


GELATO ❤
Satan i gatan vad gott. Tvingade i hettan i Rudolf en skopa glass men han blev kall i halsen, magen och fick huvudvärk stackarn, AMATÖR!  Jag fick helt enkelt offra mig och äta upp hans också. Det gick tämligen obehindrat.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar