13 augusti 2018

TjackaTotto!


 Hade lite tråkigt idag så jag stack i min ensamhet i väg till Wenngarn där en massa dyrbara travhästar och deras hussar och mattar (heter det så på hästspråk?) hade intagit slottsparken tillsammans med massa sponsorer, öltält, foodtrucks, matställen, Centerpartiet, halm, havre, hästbajs, grimmor och lite andra grejer jag inte förstod mig på.
Det är i kväll dags för den årliga hästauktionen Yearling Sale 2018 och jag kom direkt att tänka på Emil i Lönneberga. Dessa hästar som säljs här är riktiga dyrgripar och jag skulle inte ens ha råd att köpa en svans på den billigaste i alla fall. Här snackar vi hästar i mångmiljonklassen, japp!


Rudolf i motljus tillbaka på brottsplatsen. Utlånad till arrangören för hjälp och iordningställande av det mesta.
Vad skulle dom göra utan honom?


Igenväxt och ej skött damm med fontän som sprutar vattnet snett, gräsligt.
Det var klart bättre förr!


 Totto for sale!


 Går absolut inte att inte slinka in på Bageriet. Åt en nyttig kyckling/currymacka med en stor mugg kaffe till sen lunch. Den mackan?! Förjäklagod! Pratstund med världens bästa Maria som driver bageriet blev det också, fantastisk trevlig människa. Gillar henne!


Gick tillbaka ner till slottsparken för att säga hej då till Rudolf. Hittade honom inte bland alla hästar. Unnade mig istället en mjukglass på slottscafeét medans jag satt och beundrade alla spekulanter och hästköpare som rasslade in en efter en. Auktionen börjar 18.00 i kväll, hoppas Rudolf har hunnit hem så dom inte auktionerar ut honom också.

Jobb i natt och i morgon, amen!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar