2 augusti 2018

EnRiktigHållKäftenMiddagMedGlattSvängGäng


I måndags åkte jag tillsammans med tre andra glada tjejer till stan. Siktet var inställt på biografen Grand på Sveavägen men innan dess väntade middag på Eataly. Det var 30 grader hett, vindstilla,  ersättningsbussar från Jakobsberg och förbannat svettigt men trots det gick resan förvånansvärt smärtfritt.


Varken Ingrid, Erika eller Emilie hade besökt denna fantastiska restaurang tidigare. Men dom blev precis lika förtjusta som jag. Skulle lätt kunna äta här alla dagar i veckan.





Vi började som sig bör med en liten drink. Prosecco till barnen och varsin Aperol Spritz till Ingrid och mig.
Vidare blev det en charkbricka med gott bröd att dela på. En flaska rött från Fontanafredda. Även den vingården besökte vi när vi var i Piemonte i oktober. 
Maten!?! Ja, vad säger man? Tog en stund innan vi kunde bestämma oss, ALLT såg så gott ut i menyn. Ville äta allt!
Men till slut så blev det pasta med grön sparris och färsk tryffel till Erika, Paccheri alla Norma till mig vilket betyder friterad aubergine, tomat och basilikasås och lagrad ricotta...fattar ni hur gott det var? Ljusår från den pastan jag brukar trolla i hop i köket.
Emilie valde dagens pasta, gnocchi med blåmusslor i någon härlig sås och Ingrid tog en pasta med zucchini, stora Atlanträkor, vitlök, persilja och rostad mandel.

ALLT VAR SÅ GALET GOTT!


Hela besöket på Eataly var i världsklass. Personalen, maten, servicen, inredning, miljön, ja allt! Vi avslutade middagen, trots mätta magar, med lite cappuccino och dessert. Blev med andra ord en trerätters av det godaste jag ätit någon gång.

❤❤❤
Efteråt fick vi matkoma, allihopa! Vi tog oss stönande och pustande till biografen. Jag var lite orolig att byxorna skulle spricka eller att vi skulle somna där i biosalongen men det gjorde vi såklart inte. 


 Mamma Mia, "Here we go again" visade sig vara så bra som alla säger som redan sett den. Är man ABBA-fan så är man. Kommer se den många gånger är jag säker på, första filmen har jag säkert sett 15 gånger, minst. Line upen i tvåan var det inget fel på....Cher lyfte Fernando till en högre dimension, fick gåshud lite överallt.

Längtar redan till nästa besök på Eataly och att se filmen en gång till.

För kännedom: Klockan är nu 00.50 och det är 24 grader ute. Blir en svettig natt till. Fast jag brukar ligga i uterummet på soffan med glasdörrarna på vid gavel. Det är något behagligare och Gustav tycker det är jättespännande.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar