30 augusti 2018

PassfotoFödelsedagBraklunchOchVinPåEnOnsdag!!!



I går fyllde min finaste Erika år, 31 stycken närmaste bestämt. Vi kommer fira henne och ha ett litet kalas på lördag här hemma tillsammans med familjen.

Menyn blir helt enkelt: Kräftor med allt vad som hör till. Stella var inte supertaggad på kräftor så hon hade som önskemål att äta korv och makaroner i stället. Tror faktiskt jag också kör på hennes meny, är inte särdeles förtjust i kräftor. För mycket jobb och för lite mat är min devis. Fast såklart är tillbehören godare än själva kräftorna. Emilie har lovat att göra en västerbottenostpaj, mums!

På tal om Stella.....i går ringde hon till mig vid 17.30-tiden, hon snyftade och lät ynklig när hon sa: "Mormor, kan du komma och leka med mig?" Svaret var solklart! När Stella kallar - rycker mormor ut, alltid!
Vi hann leka skola, "låtsassova", måla för att till slut fika innan det var läggdags för henne. Underbara barn, bäst att passa på när hon ringer. Snart är hon stor och kommer säkert ha annat skoj för sig än att bjuda in mormor på spontanlek.

Annars i går så var jag på äventyr. Startade tidigt med att åka pendeltåg till Odenplan, tunnelbana till Fridhemsplan för att sedan spatsera 638 meter till Bröstmottagningen på S:t Görans Sjukhus. Dags för den viktiga mammografin som jag ändrat tiden på säkert tre gånger sen kallelsen damp ner i juni.
Gick inte fel en endaste gång, tackar fantastiska google maps för det. Tänk innan google fanns då rev man ut kartorna i telefonkatalogen och försökte hitta rätt. Skönt att utvecklingen gått framåt.


Var min vana trogen ute i väldigt god tid, satt i väntrummet en lång stund och myste. Finns det något roligare än väntrum? Studera människor och deras beteende.
 Speciellt det här väntrummet med enbart en massa kärri...förlåt damer. Det fanns en liten tröskel på väg in till väntrummet och den ställde till besvär för många.
Till slut blev det ganska roligt att försöka i förväg gissa vilka som skulle snubbla och vilka som skulle klara jättehindret. Flertalet snubblade kan jag säga och som extremt lättroad fnissade jag i smyg emellanåt. Man har inte roligare än man gör sig, heter det visst.

En dam pratade högt i telefonen med sin man eller var det kanske hembiträdet, vad vet jag. Det diskuterades länge om hur många potatisar barnbarnen skulle äta, och om dom åt lax. Det lät alltså som om barnbarnen skulle komma på middag. Till slut enades dom om att dom åt varsin potatis och att han skulle handla fyra stycken....ehhhe va? Tänk nu om barnbarnen ville ha två potäter, då gick det åt skogen med den middagen alltså.

Till slut var det då min tur att slita av sig på överkroppen och pressa in taxöronen i röntgenapparaten. Gjorde mest ont i nacken den här gången eftersom jag var tvungen att vrida på huvudet på ett onaturligt sätt,  har ju väldigt svårt att göra det.

Traskade samma väg tillbaka och tog tunnelbanan till Centralen denna gång. Hade bestämt träff med födelsedagsbarnet vid en speciell, förutbestämd rulltrappa på Centralen.
Och där gick det år skogen för första gången på min resa, kom upp vid en helt annan rulltrappa, gick fel och ringde Erika som lotsade mig till en närmare mötesplats.
Mobiltelefoner och googlemaps, mina bästa vänner!

Vi gick till Eataly för att födelsedagsluncha. Det var som alltid så jäkla gott! Vi började med varsitt glas prosecco som sig bör när man firar födelsedag. För att undvika matkoma valde vi ingen förrätt utan bara varmrätt.
En mer än magisk tryffelpasta till mig och Erika tog veckans pasta som var spaghetti med chili, vitlök och olivolja. Lika god den!

Kaffe och en liten glassdessert som vi delade broderligt satte spiken i kistan och jag längtar redan till nästa gång jag besöker Eataly. Vilket ställe!


Bubbelvatten, bubblig prosecco och obubbligt gott rödvin.


Efter braklunchen gick vi i några affärer för att leta passande födelsedagspresent till Stella som fyller år nästa vecka. Hittade en Pippi-bok med tre sagor i, den hoppas jag hon gillar.
Men min nacke gjorde så ont och jag hade glömt att ta med mig mina värktabletter så jag var tvungen att bege mig hemåt för att vila och fylla på med smärtlindring.

Nu ska jag ge mig på isberget i en utav frysarna, frostar nämligen av idag.
Ha det gott - igelkott








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar