19 augusti 2018

PizzaFredagIPettssonska


Tänk vilken bra helg jag har haft så här långt. Och söndagen har bara börjat...hela dagen ligger öppen för trevligheter.


I fredags öppnade Rudolf pizzerian här i Pettssonska. Min bästa vän, lilla Ingrid var denna helg mol allena då Micke var i Örebro och lekte med bilar. Vad passade väl bättre då än att äta tillsammans med oss. Som alltid hade raringen med sig en vacker bukett i rosa färger till mig. Tack snälla ❤ 

Gustav väntade och väntade på att hans styvmamma och favorit skulle dyka upp på cykeln i regnet. Och till slut kom hon och hade som alltid något gott med sig till honom. Den här gången var det räkor.


Rudolf snickrade till en pizzaspade i garaget, var lite svårt att flytta dom ogräddade pizzorna  förra/första gången vi använde pizzastenen på grillen. Pizzabottnarna hade vi fixat från Wenngarn Bageriet.


Det var lite halvsvårt att få till runda pizzor trots den fina pizzaspaden och elastiska fina äkta pizzadegar, men som tur är så smakade dom ljuvligt. Och övning ger färdighet. Pizzabagaren kom på att ju mindre pizzor man gör desto rundare och lättare att hantera är dom. Den här stora skulle vi ändå skära i slicar till oss alla så formen var oviktig.


Jag hade för första gången i mitt unga liv gjort en pizzasallad. Var hur enkelt som helst och den var supergod. Pizzaslicarna serverades på Rudolfs hemsnickade plankor tillsammans med salladen och en god ekologisk italienare i glasen. Vilken jäklar brakmiddag! 
☺☺☺☺☺ glada gubbar blir betyget till PPP (Pettssonska Palatsets Pizzeria)


Kvällens underhållning svarade Gustav för när han helt plötsligt ses spatsera runt på grannen tak och samtidigt spana in på oss, lilla fisen Gustav ❤


När Ingrid cyklat hem och bordet var avdukat så satte sig pizzabagaren och blippade på telefonen. 
Han har i dagarna precis upptäckt fenomenet jotub, eller Youtube som det heter. Han skrattade i flera timmar åt klipp som vi andra skrattade åt för typ fem år sedan.  Sent ska syndaren vakna...


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar