27 augusti 2018

AlltVäl?!?


Äntligen måndag och jag har klarat av två utav tre nätter. Mest förstås beroende på att jag arbetade med en utav dom bästa.

I fredags var vi till Wenngarn och dinerade gott. Jag hade hoppats på att sangriabaren skulle haft öppet men icke, blev sjukt besviken. Bidde rödvin på småflaska i stället, nästan lika gott.

Lördagen spenderas också i Sigtuna. Vi fick under grillkvällen höra av Sigtunavänner att det skulle vara Sigtuna Möte både lördag och söndag. Traditionella marknadsdagar med knallar, hantverk, mat och musik.
Det var även utställning av veteranbilar och veterantraktorer, sånt går ju Rudolf i gång på. Lite djur fanns att klappa och ponnyridning.
Många besökare och boende i Sigtuna hade klätt sig i tidsenliga kläder från förra sekelskiftet. Tant Brun, Tant Grön och Tant Gredelin spatserade runt på Sigtunas gator tillsammans med hunden Prick. Hur mysigt som helst!

Men pricken över i:et var i alla fall när en karavan med 12 st gamla vackra veteranträbåtar angjorde gästhamnen. Rudolf hummade förnöjt men muttrade också varför inte han hade fått någon inbjudan.
Alla båtar tillhörde föreningen MYS (Motor Yacht Society) och många av dom ligger vid våran båtklubb i Kungsängen.
Maffigt när alla vackra båtar tuffade in på rad, åkte några ärevarv och vinkade till publiken för att sedan glida in och lägga sig tätt intill varandra i gästhamnen. Där hade M/S Nari platsat lätt.


Rudolf stod och beundrade dessa båtar väldigt länge. Jag hann gå och köpa mig en mjukglass modell stor och även äta upp den utan att han märkte det. Fokusen låg alltså inte på mig eller mjukglassen.

l

Tjusiga båtar!


Dagens lunch intogs på en parkbänk, stekt strömming på knäckebröd. Finns det något godare? Underhållningen stod Polisorkestern för 10 meter bort. Spelade riktigt bra och vi satt en lång stund och lyssnade.


 Gröna Ladan hade öppet hus och vi gick in för att beskåda denna vackra nästan 100 år gamla biograf där tiden mer eller mindre har stått stilla.  Den var urgullig! På toaletten satt den här filmplanschen som gjorde mig mer än glad.


I söndags blev det snabbsovning. Jag åkte till Kungsängen för att hjälpa till med småtofsarna medans Emilie och Jogge åkte till stan för att äta på Berns Asiatiska. Som tur var hjälpte Erika mig och vi hade några fartfyllda men ack så roliga timmar. Känns skönare och framför allt tryggare när Erika finns på plats. Jag har svårt att klara dom själv p.g.a min ständiga smärta och annat elände. Mycket lyft med en mer än aktiv men världens roligaste ettåring.

Vi gick ut en sväng, till närmsta lekpark eftersom regnet hängde i luften. Stella hade klätt på sig efter lager-på-lager-principen. Två kjolar, en klänning, leggings, finblusen och en jacka. Men precis när vi skulle gå så drog hon för säkerhets skull på sig ytterligare en glittrig kjol.

Det blev en eftermiddag med mycket skratt, som alltid. Stella pratar utan överdrift  HELA TIDEN och om allt! Vi fick bl.a veta att hennes lilla gosekatt hade tappat rösten när dom var på Junibacken, att Madickens lillasyster hade petat in en kanonkula (!?) i näsan, att att hon själv är en precis vanlig enhörning och att hon tyckte att vi skulle åka till Arendal.
Just det där med Arendal fattade vi inte, tills Emilie senare berättade att det är i Arendal Elsa och Anna i Frost bor. Det förklarade ju saken.

Tänk att hon fyller 4 år nästa vecka, ofattbart ❤ mitt lilla, stora underbara hjärta!

Nu har jag bara en ynka natt kvar, sen blir det 10 dagars långledigt. Finns inget bättre än känslan när jag låser skåpet, går ner för trappan, sätter mig i bilen för att åka hem och kan andas ut.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar