21 april 2017

BajsFyndRådjurBullar


 Då var det dags för fredagen att göra entré. Blev väckt av min håriga väckarklocka redan klockan 6.00, samma visa vareviga morgon. Husse går till jobbet vid den tiden och katten måste berätta för hela världen, eller i alla fall för mig "att nu har pappa gått och jag är ensam"  Tack för upplysningen Gustav sa jag och tyckte han också skulle gå ut så jag fick somna om. Han gick ut och jag sov vidare ända till 9.00. Skönt!


I går morse på jobbet så var Johanna och jag rejält trötta och lite lätt fnittriga efter nattens cirkus på avdelningarna. Då blir det lätt att skämten hamnar långt under en skälig nivå. Som t.ex när vi gjorde veckans Pajalagröt, en s.k bajsa-lättare-gröt som står högt i kurs hos våra boenden.  Gröten ser inte så angenäm ut och påminner i stort om det som ska förväntas komma ut när den intagits.


 Dagens middag gick väl an, överstekte torsken lite grann men moset fick jag till. Man får vara glad för det lilla. Och jag var glad att jag valde att laga torsk just i går eftersom den kostar väldigt lite i smartpointssynpunkt.


Hade således 10 smartpoints kvar och det behövdes mer än väl när Rudolf kom hem med två kassar med nybakat bröd från Wenngarns Bageriet. Det är väl enda "nackdelen" när han återigen jobbar på Wenngarn, alla dessa bakverk han blir påtvingad titt som tätt...kanelbullar, frukostbröd och två olika limpor var gårdagens skörd.
Mmmmm, så sjukt gott det var med en kopp kaffe och en kanalbulle på kvällskvisten. Resten hamnade i frysen, så nu finns det för en gångs skull lite fikabröd om ni vill komma och hälsa på.


 Fortsätter mitt fyndande på facebooks köp och säljgrupper. I går hämtade vi den här superfina lilla sittgruppen i Kungsängen. Extra kul att det var en som jag kände som sålde den. Fick träffa henne och hennes fina barn, var så länge sen jag såg henne.
Gruppen är så gott som oanvänd och jag kan redan se Stella framför mig när hon bjuder in till trädgårdsfika i sommar.

Var förresten på nattmöte på jobbet i går. Fick träffa den nya chefen. Vågar väl knappt yttra något om chefer och jobbet med risk för att bli anmäld igen Men om jag enbart skriver positivt kanske det undviks. Jag fick i alla fall intrycket av att det här var en bra chef och sen behöver jag inte skriva mer om det.
Som alltid är inte alla mina kollegor närvarande på dessa möten, vissa är sjuka och vissa kommer inte av olika anledningar. Våra möten är för den delen inte heller obligatoriska så det är såklart valfritt att deltaga.
 Chefen bjussade på smörgåstårta!? har aldrig hänt tidigare och bara det gör väl att hon verkade toppen. Jag som hade en kanelbulle väntande på mig hemma åt inte något av tårtan, då hade det barkat åt skogen. Karaktär Ewa och jag klappar mig själv på axeln.


Här är vårt senaste husdjur, detta rådjur hänger mest hela dagarna på våran gräsmatta. Verkar inte det minsta rädd heller för den delen. Alla mina blåa Scillablommor har försvunnit mer i magen på honom. Gör inget han måste väl också få mumsa.

Nu ska jag strax åka ut en sväng, måste handla inför helgen. Jobbar lördag söndag och måndag på den här superbraiga schemaraden jag fått. Skönt med ledig fredag trots helgjobb.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar