17 april 2017

EvaPåTorgetMissaInteDet


Nu är det drygt en vecka sen vi kom hem från våran fantastiskt mysiga helg i Kivik. Kanske dags att berätta lite för er om hur vi hade det OCH vad vi åt!
För det var en riktig mat och dryck resa kan jag lova, världsklassmat hela helgen. Ja, jädrar vad jag gick upp i vikt...1 kg men det var det värt och jag jobbar på att kilot ska vara borta närmsta veckan.

Vi började med att ta det tidiga morgonplanet från Arlanda mot Malmö klockan 7.30. Som vanligt har jag svårt att sova när jag ska upp tidigt, är rädd för att försova mig och då är det bättre att inte sova alls.
Hann knappt upp i luften förräns det var dags att landa, 349:- var det mer än väl värt att ta flyget istället för bilen.
Klockan 9.00 var hyrbilen hämtad och invigd på Sturup och vi hade ganska många timmar att slå ihjäl innan vi vågade oss in i Kivik. Det var som ni vet en överraskningsresa så vi ville inte visa oss i lilla Kivik innan vi visste att Åke och Eva befann sig bland grytor och kastruller på restaurangen.
Vi tog den vackra kustvägen och här ser jag att bilderna kom i fel ordning, ovanligt för att vara utav mig...hahaha!
Fatta!!!? Utelunch i vackra Simrishamn..hur härligt var inte det?


Men innan dess så blev det morgonfika på Wallanders stamhak som heter Fridolfs Konditori i Ystad.
En plastig macka och en kopp kaffe smakade bra i arla morgonstund.


Här kommer min lunch i Simrishamn, en galet god räksallad och mmmmmmm, tant drack vin så däringa mitt på dagen också....


Rudolf som trilskades att ha en jävla ful reklamtoppluva på skallen hela helgen för att han citat; FRÖS! tog till sist av sig sin luva så jag kunde fyra av en stilig bild på honom. Han och Lennart åt fish and chips och drack öl. Lättöl till chauffören såklart.

 Vid 14.00 så rullade vi sakta in i vackra Kivik och checkade in på Agda Lunds Bed & Breakfast.
Strax efter 15.00 blev vi varse vad som hänt hemma i Stockholm. Terrorattentatet på Drottninggatan och våra telefoner gick varma tills vi till slut kunde konstatera att våra nära och kära befann sig i säkerhet.
Puh, vad hemskt det var och vi satt klistrade framför tv´n på övervåningen på Agda Lunds och följde med skräck sändningarna från Stockholm tills det var dags att mumma upp sig och bege sig till restaurangen.
Har väl aldrig varit så glad över att Erika befanns sig på Åland som just den här dagen. Emilie satt på ett stillastående pendeltåg och försökte ta sig hem. Jag sa åt henne att kliva av och ta en taxi men då precis så rullade tåget i väg hemåt, skönt!
Jocke och Frida var också i säkerhet, Frida var i sta´n men som tur var på söder och hade till slut tagit en taxi hem.


En liten motljusgroupie



Minglet på Eva på torget började vid 16.00 och det var en sådan glädje att se Åke och Evas förvånade miner och sanna glädje när vi dök upp.  Dom hade som tur var ingen aning att vi skulle komma eftersom jag bokat i ett fejkat namn. Vi satt ute och åt av allt det goda som det bjöds på.


Sonen Martin som kan allt om champagne lät oss väl smaka på två olika sorter. Shit vad gott det var!


Vi valde en liten vinprovning till maten som sonen Hampus som är sommelier höll i och det var bara fantastiskt goda italienska rödviner i glasen. Möms!


Handgjord tortellini med pesto, sparris och torkad prosciutto och parmesan. Tjatar om att maten var god och det var den!


Vi hade såklart med oss en liten blomma till Åke och Eva. 


Mina fina vänner!




















 På lördagen så blev det förrätt, vissa av oss (läs Rudolf) valde att äta alla tre förrätterna. Här är den första, rårakor med löjrom, creme fraiche, rödlök och citron. Dom frasiga rårakorna serverades på en gammaldags plättlagg och löjromen i en liten spritspåse. Urläckert!


Pia och Lennart mekar rårakor med stor koncentration


Rudolf andra och tredje förrätt....


Gratinerad chevre på päron serverad med honungsglaserade valnötter och rödbetor


Carpaccio på kalv med ruccola, soltorkade tomater och parmesan


På lördagen valde jag det vita vinprovarpaketet. SJU glas! Två bubbel, tre vita viner och två efterrättsviner.


Ångad torskrygg med rostad spetskål, brynt smör, rostade hasselnötter och picklade rödbetor....puh!


Och sen den här då....åt sammalika efterrätt båda kvällarna. Väl värt att flyga 140 mil tur och retur för. LAKRIKTSBRULLE (stavas inte så men jag hittar inte knorren som ska vara över U:et)
Serverades med hallonsorbet och färska bär....jag döööööööör!


Lennart skrapar upp resterna med fingret....så god var den!


Eva och Åke Gilck dessa härliga, varma, underbara, gästvänliga, trevliga, gulliga, rar, söta, duktiga vänner som vi redan längtar tillbaka till

 

Har ni vägarna förbi Kivik tycker jag absolut ni ska besöka den här pärlan. 
Ni kommer inte blir besvikna.




Två mätta och rara vänner

På söndagen flaxade vi hemåt och jag längtar redan efter lakritsbrullen....
och naturligtvis hela familjen Gilck. I sommar åker vi tillbaka hade vi tänkt.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar