5 april 2017

DetRullarPå


 Shit, pomme! I natt sov jag tio välbehövliga timmar. Galet! Känner mig för en gångs skull lite halvt utvilad och drog genast igång med renbäddning, stortvätt och ett högervarv med dammsugaren.
Gustav blev smått förskräckt över min storslagna aktivitet så han försvann ut snabbare än kvickast.
Bilden ovan är från i går då han fullkomligen satt och vrålstirrade på min skinkmacka tills jag såklart gav honom en smakbit, eller två eller förresten så blev det hela skinkskivan. Jag fick hålla tillgodo med gurkan och brödet. Bortskämda krake!


Var även en tur till mor modell halvglad i går. Hämtade lite vidbehovsmediciner på apoteket och handlade nya bananer och päron eftersom dom som jag handlade sist smakade citat: apa. Har aldrig ätit apa men morsan har tydligen det.

Vi fikade och pratade. I går var det samtalsämnen om sjukdomar, som det alltför oftast är hos äldre.
Hemorrojder, färg på urin, trög mage, laxeringsmedel och Voltarrensalvans gudabenådade lindring vid smärta i knän. Mamma hade pratat med en väninna som hade mörk och illaluktande urin och genast satt diagnos på henne, bra jobbat! Tror hon satte rätt diagnos också.
Kom även in en sväng på Afrikas geografi, Sveriges Mästerkock och sen förstås lite gnäll över okunnig personal i servicehuset. Ett helt vanligt besök alltså.

Hemma igen och nytt kaffe. Satte mig faktiskt ute på trappan och försökte sno åt mig några solstrålar i mitt bleka tröttfejs. Det var skönt!

Längtar ständigt efter mina barnbarn så efter middagen åkte jag och hälsade på. Stella var iklädd sina nya fotbollskläder som farmor och farfar köpt i Chile och hon ville spela "fotbollsmatch" med mig. Hon har varit med och sett sina kusiner spelat match och då vill hon också.

Hade med mig kassen med Emilies gamla stickade tröjor och Mimmi Piggtröjorna gillade hon bäst, hon blev jätteglad. Lite stora än men den ena sattes fort på över det chilenska matchstället.



Vi fikade och Stella bjöd på Piggelinglass. Jag fick inte tugga bara slicka sa hon strängt. Ajaj, kapten!
Sen hade vi "samling" på golvet i hennes rum. Alla var med och vi fick order om att sitta still och lyssna. Gullunge ❤❤❤


Gårdagens middag var en jättegod potatis och jordärtskocksgratäng med en liten ekologisk supermör benfri fläskkotlett. Var fantastiskt gott allting och jag blev som alltid väldigt mätt. 

Idag ska jag till banken och fixa lite med mammas konton, sen är jag sugen på sushi så kanske jag slinker in och hälsar på Mr Wok för lite hämtfisk.

Jobb i natt igen, känns ganska okej trots omständigheterna. Vi har i alla fall en ny chef från och med nästa vecka. Vågar väl inte orda något om denne här med risk för att bli anmäld igen. Har som tur är bara hört bra om denne, bådar gott men man ska aldrig ropa hej.


Ut i solen med er nu, det ska jag!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar