16 april 2017

GanskaAlldagligtFaktiskt


Gårdagens påskafton avlöpte smärtfritt. Påsken förresten, vad är det och fira? Fyra dagar och sen är den över. Har inte pyntat ett någe, har varken ork eller inspiration till det. Påskris? Nä, tack!
Fick en bukett finfina tulpaner av mina barn när dom kom igår, det blev jag glad för.  Och Stella har lämnat sin lilla fina egenpysslade kyckling här på köksbordet, ni vet den med fyra ögon. Nu har den bara två ögon kvar och har naturligtvis hedersplatsen på bordet.

Rudolf stod i köket från 11.00 och fixade en jäkla massa mat till oss. Ägghalvor, Jansson, räkröror, andra röror, sill, laxar i olika former, grillade lammkotletter, ugnsrostad mandelpotatis, kokt färskpotatis och en massa annat. Ni som känner mig vet att jag inte är direkt förtjust i sådan här mat. Samma mat varenda storhelg, tjatigt!
Jag åt en lammkotlett, en sked Jansson, två ägghalvor, lite varmrökt lax och några klyftor  mandelpotatis. Sen fick det räcka.
Nu är det som tur är ett tag kvar till nästa gång denna meny ska tillagas, midsommar. Ska försöka hitta en weekendresa till något annat land just den helgen när jag nu råkar vara ledig.
Fast är lite tveksam, skulle förstås vilja dansa med Stella runt midsommarstången också. Förra året stapplade jag fram på kryckor så jag fick vara åskådare.

Stella var inte riktigt hundra igår, hon var lite hängig och var ganska stillsam. Gullungen hade på eget bevåg packat ner sin välling för hon hade bestämt sig för att sova hos mormor.
Men eftersom jag är livrädd när hon får sin krupp eller ännu värre förkylningsastma så fick hon sova hemma.
Jag blev förresten också halvrisig när dom gått på kvällen. Jag frös, fick ont i halsen, snorade och kröp faktiskt till kojs redan 21.30.




Glass är det godaste som finns!
 
 


Naturligtvis så hade påskharen tittat förbi och gömt två stora ägg. Eftersom gräsmattan är nysådd fläckvis och det var svinkallt ute så fick haren komma in och gömma äggen inomhus istället. Stella letade och letade, tittade under sängen, under soffan, under trappen och bakom möbler. Till slut hittade hon sitt ägg i tvättmaskinen! Tokig hare det där!

Ägget innehöll bl.a ett granatäpple, såpbubblor, russin, hårspännen, tofsar, Bamseplåster, målarbok, potta och annat till dockan Alice, micropopcorn och lite som jag glömt. 
I Carlos ägg låg det ett nytt Hurttasele och lite hundgodis. Glada barn!
Idag ska jag fortsätta att göra ingenting, känner mig risig fortfarande. Carlos kommer en stund medans familjen hans ska på annat. Då blir det mys! 
Och i kväll är väl risken stor att det blir rester till middag....jippi!


 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar