3 april 2017

HelgenAvklaradPuh


Äntligen lite ledigt efter en helg med blandad kompott. Första natten var så lugn att jag trodde att rörelselarm och allt annat var ur funktion eller ännu värre att alla dött i sina sängar. Andra natten lite halvrörigt för att avsluta med en söndagnatt med ganska mycket oro, spring i benen, hunger hos dom boende. Kanske lite traditionell söndagsångest eller?
 Hade sällskap hela helgen av den här killen på bilden, en spindel som till skillnad mot mig höll sig ganska stilla hela helgen.


Hade grillmiddag både fredag, lördag och söndag. Alla djur som fanns på Willys (iaf nästan) grillades. Lamm, ko för att avsluta med en liten närproducerad rapsgris från Nibble Gård. Lammracksen var förbaskat goda!


Röjde runt lite i garderoben och hittade några fina stickade tröjor som Emilie hade när hon var liten.
Tror den passar till Stella och jag får se om hon vill sätta på sig den. Men hon gillar ju Mimmi Pigg så det blir nog en succé.
Min mamma stickade och sydde så mycket fint till dom när dom var små, har faktiskt sparat en del, hör och häpna.
Till och med namnlappen är kvar i nacken: Emilie Persson 0758/47056. Long time ago!


Dagens middag var en solklar vinnare! Hittade ett recept i en gammal Hemmets Veckotidning som jag brukar ta hem när mamma läst dom.
Gjorde om den till en mer anpassad Viktväktarmiddag, fast det var i det här fallet enkelt. Bytte bara vispgrädden mot en smalare variant. Smakmässigt ingen som helst skillnad.
Rudolf åt som en grottbjörn som alltid när han gillar något. Frågade om vi ätit det här tidigare och att det var så gott!
Kul att han gillade den även fast det både var pasta och pippi som han i vanligaste fall inte höjer till skyarna.


 Testa det här, ni kommer inte bli besvikna. Gillar att det står i receptet att man ska fräsa vitlök, chili och soltorkade tomater tills det börjar dofta härligt, och det gjorde det verkligen!

 På badrumsrenoveringsfronten går det framåt i sakta mak. Rudolf hinner inte så mycket under veckorna då han oftast är helt slut när han kommer hem. Men väggarna är iaf klara. Lite småfix runt fönstret som för övrigt ska vitmålas och sen är det dags för golvet. Längtar efter mitt marockanska golv med skön värme och att få kissa på markplan. Än så länge har jag inte snubblat i trappan på natten när blåsan är full, men vem vet, jag är som ni vet extremt klantig speciellt vid trötthet. Kan bli en jävla smäll när/om jag dimper där och geologerna kommer få utslag på deras mätninstrument. Lätt jordskalv?

Två dagar ledigt nu som ska ägnas åt ja, ni vet vad....återhämtning och mamma. Egentligen skulle jag klivit på min långledighet idag men i och schemabytet så får jag vänta tre veckor till. Nitlott för mig alltså i schemalotteriet. Och någon annan kollega fick kanske två långledigheter efter varandra. 



 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar