4 juni 2017

EnSånHelg!


Nämen hejsan! Kom på att jag inte öppnat locket på min lilla Mac Book på hela helgen. Har haft fullt upp med mycket annat skoj som t.ex att fixat lekstugan, druckit rosé, varit på studentuppvaktning, partajat hos grannen, dansat Jenka, haft mammatajm, lekt med Stella och Carlos, ätit hämtmat, tittat på när Rudolf bygger altan, shoppat på Dollar Store och vilat upp mig.  Ja, jädrar en sån helg!



 I fredagsmorse kom Sluta Gräv hit. Ett fantastiskt smart, smidigt och enkelt sätt att slippa gräva och gjuta betongplintar. Här skruvas jätteskruven Orvar ner i marken. På 35 minuter hade dom skruvat ner 8 skruvar. Fatta om Rudolf skulle gjutit plintar istället, hade tagit så mycket längre tid.
Det här är så smart! Ett tips om ni skall bygga något trädäck eller liknande i framtiden.  Bilderna blev märkliga, smygbilder dessutom tagna genom fönstret. Därav kvalitén, kanske.


Sen blev det en lång väntan på leveransen från K-Rauta. Dom skulle komma på förmiddagen men kom inte förrän sent på eftermiddagen och Rudolf blev sur, såklart. Han hade tänkt att i alla fall på golvet klart innan kvällen..
Dessutom så fattades det grejer när dom väl kom. Skitdåligt! Klockan 19.00 hade allt i alla fall kommit, utom två limträbalkar.


Jag roade mig med att uppvakta grannpojken Filip på hans studentdag. Det bjöds på en magisk buffé som jag inte inte tog några bilder på förutom denna lilla räkhistoria. Var någon slags räktacos, men inte skalet av vanlig traditionell tacos utan det här var något helt annat. Hade lätt kunnat äta hur många som helst. Hon är duktig Johanna, vilken kock!


Vi korkade upp detta fantastiskt goda bubbel. Blev en liten favorit kan tilläggas. Rudolf tyckte det var "lättdrucket" och jag är benägen att hålla med.  Solen kom så lägligt tillbaka och det var skönt att vila benen ett tag. Fast på bilden ser det ut som maken vilar näsan i flaskan.




















  Visade Rudolf en bild från Cattas Instagram där hennes sonhustru gjort placeringskort...kort?! Nja, placeringsstolar till deras bröllop tidigare i maj.
Himla gulliga små ministolar  med namn på sitsen stod utplacerade så alla gäster kunde titta hur dom skulle sitta.  Rudolf böjde till en han med och jag var tvungen att hämta min lilla otäcka voodoodocka så hon skulle få provsitta. Dessvärre var hon inte utrustad men böjbara knäleder så hon fick istället ställa sig snyggt bakom och posera.


Senare kom Niclas och Musse..........


.......och då bidde det plötsligt en stol till och lite rödvin innan han skulle hjälpa Rudolf med att bära något tungt så han kunde sätta igång med altanbygget.


Gustav höll sig på bordet när läskiga Musse hälsade på. Senare på kvällen kom Filip och Fasterfasterfaster Ann över och tyckte vi skulle komma över. Klart vi gjorde! Vi hade jättekul ett par timmar innan vi gick hem och sov. Vaknade med lite lätt huvudvärk vid 7.00 dagen efter.




 Just nu i detta ögonblick ser altanen ut så här. Tycker han jobbat på bra hantverkaren.
Själv har jag jobbat med svettig och fått hjärnskakning light när jag rensat och pimpat lekstugan.
Har nog slagit i skallen minst hundra gånger, det ÄR en lekstuga och då ÄR den lägre att gå in i.
Försöker komma ihåg det varenda gång men icke, ser stjärnor hela tiden och pannan börjar se ut som ett månlandskap.
Men nu är den klar och det kommer ett särskilt lekstugeinlägg så småningom.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar