4 juni 2017

BaraAttFlyttaInStella


Välkommen in till Stellas lekstuga. En lekstuga som Emilie och Erika hade otroligt mycket glädje av när dom var små. Alltid massor med kompisar som var och lekte, hade saftkalas, lekte affär och massor med annat skoj. Hela somrarna lektes det glatt i denna lekstuga. 
När dom blev äldre och lekstugan inte var riktigt lika rolig blev den istället ett förråd där vi förvarade båtdynor, skräp, bra-att-ha-grejer och massa annat. Hade tänkt att redan förra året fixa den till Stella men eftersom jag var klen, halt och instabil i både fot och psyke fick det vänta och jag är så glad att äntligen lyckats få till det. Stella vill ofta öppna dörren och titta in, hon vill leka och jag har skyllt på att jag måste städa först. Häromdagen frågade hon igen om jag hade städat "lilla huset". Fick dåligt samvete när jag sa att jag inte hunnit.





Har inte gjort någon större renovering. Ville ha kvar originaltapeter och golv. Det var i bra skick som tur var. Däremot har jag satt in ett nygammalt skåp med hyllor, köpt lite bra förvaringsbackar och pimpat med lite färgglada vimplar från Wish.



Till och med den guldfärgade 80-talsgardinstången fick vara kvar. Ny gardinkappa köpte jag idag på Dollar Store för 70:-. Den gamla rosa var så solblekt. Bord och stolar köpte jag av Elina för en struntsumma redan förra året.


Jag är glad att jag inte slängt min gamla dockspis som min pappa gjorde till mig när jag var 2-3 år. Få se om Stella gillar den.  Har för säkerhets skull köp en mer modern på Anslagstavlan på Facebook för 30:-. Även kaffekannan och kastrullen är mina gamla. Minns att pappa poppade popcorn i kastrullen åt mig på 60-talet när vi skulle ha myskväll framför Hylands Hörna. Rymdes väl ca 15 popcorn....haha!


 Kan inte riktigt fatta ut urbota korkad jag var när jag slängde eller gav bort allt som fanns i lekstugan. Hur tänkte jag då? Barnbarn fanns tydligen inte i tankarna. Nu finns barnbarnet ALLTID i tankarna ❤

 

Käpphästen är Emilies gamla som jag faktiskt inte har slängt. Första gången Stella fick se den tittade hon lite konstigt på den, la huvudet på sned och utbrast "trasig"! Tror jag det, en häst med bara ett ben är trasig, gulligt!

Ska bli kul att se Stellas min när hon kommer på besök nästa gång, tror hon kommer bli jätteglad.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar