27 juni 2017

RomKapitel1



Åter till vardagen, känns sisådär efter att ha tillbringat dryga fyra dagar i värmen, slöhet, matfrossa och skönsömn. Såklart var det underbart att komma hem till familjen. Har svårt att vara borta länge eftersom längtan efter dessa små, stora och fyrbenta blir alldeles för jobbig för hönsmamman.

Vi hade i alla fall helt fantastiska dagar i Rom. Enda gnället var väl att det var varmt, men det visste jag redan. Men trodde ändå att det inte skulle vara så hett. Det var 32-34 grader varenda dag, vindstilla och svetten rann.  Vad det var för temperatur i solen kan man nog bara ana sig till, typ 50 minst.
Lärde oss snabbt att hitta "rätt" sida att gå på i stan, skuggsidorna. Tog vätskepauser på uteserveringarna många gånger och jag drack litervis med vatten. Smidigt att man kunde fylla sin vattenflaska i nästan varenda gathörn där det fanns s.k drickfontäner utplacerade.

Vi gick och gick massor och herregud min fot! Min fot den höll! Jag hade inte ont en endaste gång trots att stegräknaren landade på mellan 15 000 och 22 000 steg varje dag. Galet! Men jag tackar mina utprovade ortopediska, dyra arbetssandaler för det. Inte vidare snygga men fasen så bra för mina krångliga fötter.
Hade laddat med ett par hundra plåster och 20 skavsårsplåster för det brukar gå åt. Hade alla med mig hem i väskan igen och Stella som hjälpte mig att packa upp fick helt plötsligt flertalet krämpor på armar och ben som måste plåstras om. Hon gillar plåster!

Vi gick vilse, vi gick i cirklar och vi irrade omkring som yra höns allt emellanåt. Precis som det ska vara men vi hittade alltid rätt till slut trots lite omvägar. Säger bara...Google Maps!
Valde p.g.a hettan att inte försöka oss på att hinna med alla turistställen som man bör se i Rom. Vi lyckades med endast tre stycken, Colosseum, Fontana di Trevi och Spanska Trappan. Resten betar vi av vid ett annat tillfälle för tillbaka har vi redan bestämt att vi ska.

Maten och drycken var helt galet underbar gott. Kan säga helt ärligt att det var det godaste jag ätit någongång. Åt inte något alls som smakade Urban. Tyckte även att priset inte alls var så dyrt, billigare än i Sverige helt klart. En flaska gott, lite bättre rödvin för 20 euro är väl inte dyrt?

Har i vanlig ordning massor med bilder i kamera och Iphonen, men datorn bråkar med mig just nu. Får inte till det med bilderna vilket innebär att ni får se flera någon annan gång.


Vi hann fika med bättre utsikt innan det var vår tur att kliva in på denna arena som tydligen är jättegammal! Själv tyckte jag mest det liknade ett stenröse modell extra allt. Det var en himla massa stenar som låg lite hullerombuller och gjorde att man lätt kunde vricka fötterna. Var minst 100 grader därinne, inte skugga någonstans. Två timmar travade vi omkring, Rudolf var exalterad medans jag mest hungrig. Nu är Colosseum avprickat i alla fall.


Fontana Di Trevi, check på den.


Och vårt sista turistmål i alla fall för den här gången, Spanska Trappan.

Detta var tre av mina 575 bilder, återkommer.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar