28 juni 2017

MatIVärldsklass


Tror jag redan har berättat för er att maten vi slevade i oss i Rom var helt galet magisk. Åt mina solklara italienska favoriter såsom gnocchi, risotto och spaghetti vongole. Inte direkt något LCHF-trams här inte. Skulle aldrig ens prova mig på den dieten. Finns inte på kartan för mig. Nej, jag äter mig hellre smal med hjälp av Viktväktarna som fungerar perfekt. Jag får äta och dricka precis vad jag vill eftersom allt jag stoppar i mig har ett värde i form av smartpoints. Plättlätt om man nu håller sig inom gränsen för antal smartpoints/dag.  När tallriken på bilden ovan kom in började jag nästan gråta! Linguine frutti di mare. Asså, det var så gott!


28 grader och klockan är 21.00. Fantastiskt rödvin i glaset och vi väntar på middagen.


Det här var kul! Efter en lång dag ute på Roms gator i 32-gradig (i skuggan!) hetta så slog vi oss lätt utmattade ner på den irländska puben på "vår" gata Via Napoli. Svalt vin till mig och öl till farbrorn tvärsöver bordet. När vi bad om notan så fick vi istället in en omgång till och vi fnissade men drack såklart duktigt upp. Blev någon slags missuppfattning skulle jag tro, gjorde inget alls. Var inte ens jobbigt.


Just på den här restaurangen nära Fontana Di Trevi bidde det Prosecco och tre olika sorters bruschetta till lunch. En med oliver, en med vitlök och den tredje med tomat.


9 euro för tre goda mackor, tycker jag var billigt trots det var 50 meter från Fontänen.


Men kolla här då! Gelato, jag älskar glass!
 Blev några stycken, mest i bägare eftersom den smälte bort i struten.


Enda pizzan jag åt var halva den här på flygplatsen innan vi skulle åka hem. Och just då ångrade jag mig att jag inte ätit det tidigare eftersom den såklart smakade ljuvligt gott.  Frasig botten och med massa gott uppepå.


Suddig selfie på lycklig Ewa som köpte sig lite frukt på vägen hem i nattvimlet. 


Glad Rudolf på favoritrestaurangen The Bramble Bar & Kitchen. Supertrevlig personal, maten top notch och billig! Vet att det är trist att välja att äta på samma restaurang men vi var bara tvungna. Bramble Bar blev efter andra kvällen vår favorit.


Jönsig bild på jönsig matglad turist, gnocchi med fyra olika sorters ostar. Jo, ja tackar!


I lördags letade vi efter en specifik gata med bra shopping som vi fått tips om utav Jogge. Hittade till slut tack vare Google Maps men det behövdes många vätskestopp för att vi inte skulle tuppa av.
Just på det här stället hade dom luftkonditionering som sprutade längs husväggen på dom överhettade turisterna. Mycket behagligt!

 

Pizza till Rudolf och så en repris på den magiska gnocchin 


Första kvällen hoppade vi in på första bästa servering i närmsta gathörn för vi var så hungriga. Åt lite antipasti, risbollar och delade på en halv?!? flaska rött. Gubben i bakgrunden fick vi på köpet.


Just ja, här kom bruschettan igen. Dålig ordning på bilderna, sorry för det. 


Spaghetti Vongole till mig och Pasta Pomodoro till Rudolf. Tjatar inte mera om att det var gott, tror ni hajjat det vid det här laget.


Och så en till jönsig bild på en matglad tant i sina bästa år


Ser nöjd ut!


Kaffet! Mums, en liten latte till mig och jag var tyst en stund


Hotellfrukosten var det inget fel på heller. Lite lagom att välja på och fullt tillräckligt 


Här äter vi en sen lunch precis utanför Colosseum. Vi hade travat runt i stenröset flera timmar och hade en blodsockernivå långt under fotknölarna. Risotto med bacon och zucchiniblommor till mig och en hamburgare till maken. Han tyckte själv att han var lite tråkig när han valde en burgare men han var så sugen. GOTT!


Caprese på stamhaket 



Ytterligare ett utav många vätskestopp. Men tycker ni inte att det var lite väl snålt upphällt i glaset?


Vad säger man? I love it! Hoppas jag gjorde er lite hungriga och sugna på att flaxa själva till Italien. Trots detta frossande i mat och dryck så gick jag inte upp ett gram, härligt! Kan bero på att vi gick massor hela dagarna. Rekordet var 21 895 steg en dag. Plus 94 trappsteg ner för trappan och lika många upp på hotellet flera gånger varje dag. Vi bodde på fjärde våningen och jag vägrade åka hissen som inte var större än en ordinär svensk bajamaja. Faktiskt ännu mindre sa allvetaren en gång. Tänk och fastna i den....nej tack, då gick jag hellre.

Nu längtar jag till oktober då vi åker till Italien igen, denna gången flyger vi till Milano för att sedan tillbringa fyra dagar i Piemonte. Luktar mat och vinresa med bästa vännerna från Kivik.
Själv ska jag nu äta två äggmackor innan jag hoppar i säng. Har 8 sp kvar som måste ätas upp, smällar man får ta. 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar