21 november 2015

KalltTröttOnt

 Lördag och svinkallt! Ville knappt pallra mig ur sängen där det var så mycket varmare och mysigare. Vet av erfarenhet att våra stengolv och alla andra golv är iskalla. Kallt i hela huset är det också och det beror naturligtvis på våran elpanna som börjar bli till åren. Som tur är har vi braskaminen som värmer skönt.
Rudolf hämtade in två stora korgar med ved innan han gav sig i väg mot Arlanda där han idag skulle deltaga i Club Victorias årsmöte. Klubben för veteramoppenördar. Tyckte han var lite väl överklädd med ljusgrå enfärgad skjorta och en lammullströja över det. Tittar man på bilder från förra årets årsmöte så skulle en rödrutig flanellskjorta vara mera passande.


Vi har blivit med ny bil, eller vi och vi, Rudolf har fått ny jobbarbil. På Wenngarn finns det numera inga miljöbovar till bilar utan alla åker eldrivet. Miljötänk på allt på Wenngarn, inte bara elbilar, laddplatser och även solcellsuppvärmning m.m. bra jobbat!
Några åker Tesla, några åker E-Golf och sen dom som behöver lite större bilar kör denna Nissan nv200, tror jag den heter.
Jag var skeptiskt vid provturen Rudolf bjussade på igår, hur långt skulle sladden räcka egentligen? Men det visade sig att den räckte 14 mil innan det var dags att ladda igen, fast vi åkte inga 14 mil utan bara till Kungsängen fram och åter. Tyst är den också, låter knappt ingenting. När vi kom hem så öppnade han en liten lucka i fram och satte i sladden över natten så bilen är mätt och glad tills nästa dag.







Gårdagens begravningen för lilla farfar var värdig, stillsam, mycket varm och en känslosam stund i kyrkan med många visor av Evert Taube som farfar gillade.
Skönt att det inte fanns någon kista i kyrkan som jag och många flera tycker känns lite så där.
Farfar var redan kremerad och endast en fin liten vacker träurna stod i en blomsterkrans där framme omfamnade med massor med sista-hälsningar-blommor från familj, släkt och vänner.
Och sen ett fotografi på Birger också, samma foto som syns på  bilden när vi hade en minnesstund med fika efteråt på Prästgården.

Stella var nyvaken med mössfrilla ätandes russin med god aptit. Hon var lite blyg till en början, hela släkten på en och samma gång och sen flera andra okända människor.  Många har hon aldrig tidigare träffat men jag tror hon charmade alla.
Vinkade till dom flesta fast dom inte hade för avsikt att gå hem. Hon kanske tyckte att det var dags för dom att pallrar sig hem någongång.

Vi var så trötta och slutkörda på kvällen, orkade inte laga någon middag så vi köpte med oss sushi och thaimat och åt tillsammans med vår lilla familj hemma hos Emilie och Jogge.
Hade skitont i natt i ben och fot, beror förstås på att jag gick och stod en del igår. I dag ska jag bara hålla mig i soffan hela dagen för att senare i kväll åka och barnvakta en stund medans Emilie och Jogge firar en nybliven 30-årig vän en liten stund.

 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar