29 november 2015

AdventRegnOchStorm




Ingen har väl undgått att det är första advent idag. Sociala medier svämmar över av fina bilder på ljusstakar, nybakade lussekatter med omsorgsfullt utplacerade russin, perfekt rakt hängande lysande stjärnor i fönstren,  pyntade vackra hem och en och annan rödklädd tomte. Eftersom jag fortfarande är racklig så blir det inte fullt sån mycket pyntande i vårt hem för tillfället. Det hinns med senare, lovar.


Men klart det ska firas advent i Pettssonska ändå. En halvtafflig ljusstake där jag fantastiskt nog lyckades med konststycket att knyta någorlunda rosetter OCH placera siffrorna i rätt turordning har jag åstadkommit i alla fall. Guldstjärna!
En liten tomte på plats också, hans kompisar får vila sig i form några veckor till i jullådan.
Den här tomten var mest tänkt som dekoration för att bilden skulle bli lite juligare. Tror det kallas rekvisita på fackspråk.

Åt Rudolfs supergoda handtrillade köttbullar till middag idag, där kan Mamma Scan slänga sig i väggen. Det här kallar jag köttbullar, förbaskat fluffiga och goda.
Snart blir det till att byta ut schäslongen mot soffhörnet, vi ska spela Bingolotto! Herregud Var säkert hundra år sedan men en kul grej passande oss två pensionärer. Hoppas vi vinner trots att vi inte har några s.k duttpennor.

Tror Rudolf har tänkt en liten glöggbuffé som tilltugg till Bingolotto.. Har sett goda ostar läääängst in i kylskåpet. Mums!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar